Vulcanescu: Am reusit sa avem un proiect de Contract-cadru apropiat de realitatile si nevoile sistemului sanitar

13/02/2018

Vulcanescu: Am reusit sa avem un proiect de Contract-cadru apropiat de realitatile si nevoile sistemului sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vulcanescu-am-reusit-sa-avem-un-proiect-de-contract-cadru-apropiat-de-realitatile-si-nevoile-sistemului-sanitar/

Conducerea CNAS a prezentat ministrului Sanatatii si Consiliului de Administratie al institutiei principalele elemente de noutate ale Contractului-cadru ce va reglementa conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018-2019, proiect de act normativ care va fi supus aprobarii guvernului.

Potrivit unui comunicat de presa,  la inceputul saptamanii, ministrul Sorina Pintea s-a intalnit si cu functionarii CNAS.

“Consider ca relatia CNAS – Minister trebuie sa fie una foarte apropiata, de aceea imi doresc o colaborare stransa si am sa incerc sa fiu o prezenta constanta la sedintele Consiliului de Administratie. Am o deosebita apreciere pentru activitatea acestei institutii, pentru eforturile pe care le depune, iar proiectul adoptat astazi este benefic pentru sistemul sanitar si contine o serie de prevederi mult asteptate” – a declarat Sorina Pintea cu aceasta ocazie.

Ea a mai precizat ca impreuna cu presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, va actiona pentru eficientizarea cheltuirii banilor publici.

“Vin dintr-un spital care a avut grija de bani, din pacate insa nu toate spitalele fac asta”, a mai spus ministrul Sanatatii potrivitt unui comunicat al CNAS.

La randul sau, Presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, a afirmat:

“Am reusit sa avem un proiect de Contract-cadru apropiat de realitatile si nevoile sistemului sanitar din anul 2018. Avem o pozitie cat se poate de ferma in privinta anumitor lucruri negative pe care le-am constatat in sistem si pe care nu le vrem perpetuate”.

El a mai spus ca in acest moment se imprima o stare de normalitate in relatia dintre Casa si Minister, stare care trebuie sa se propage in tot sistemul sanitar si sa se reflecte in beneficii reale pentru pacienti.

Razvan Vulcanescu a mai mentionat ca in perioada imediat urmatoare CNAS va supune dezbaterii publice, in transparenta decizionala, si proiectul normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru.

Totodata, potrivit comunicatului CNAS, pregatirile pentru transpunerea in practica a noilor reglementari vor continua in ritm sustinut, in perspectiva apropierii momentului preconizat de intrare in vigoare a actelor normative mentionate, 1 aprilie a.c,

Autor: Adriana Pavel

4 Comentarii

 1. dr. vieru ana says:

  SI PE PARAFA MEA SCRIE MEDIC SPECIALIST MEDICUNA DE FAMILIE
  POT SA MAI REZIST CU 2000-3000 LEI LUNAR ? DUPA 30 ANI DE MUNCA CU PACIENTUL SI 6 ANI FACULTATE MAI POT SPERA CA VOI TRAI DECENT? CUM O SA TRAIESC DIN PENSIA INFIMA ?ALO! MA AUDE CINEVA?

 2. dr anghel says:

  si pe parafele noastre scrie medic specialist-primar med de familie
  de ce nu avem de la 1martie venit asigurat de 12500-15000lei?
  sunt mf specialist in rural cu lista de 830 asigurati.
  credeti ce poate rezista cu 5400 lei/luna

 3. Ludwig says:

  …nimic essential …

 4. ilioiu cristina says:

  Unde pot trimite propuneri pentru a fi luate in calcul si dezbatere la proiectul normelor metodologice de aplicare a CONTRACTULUI CADRU 2018-2019.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie