Stiri medicale

Vulcanescu: Am reusit sa avem un proiect de Contract-cadru apropiat de realitatile si nevoile sistemului sanitar

Data ultimei actualizari: 13/02/2018

Conducerea CNAS a prezentat ministrului Sanatatii si Consiliului de Administratie al institutiei principalele elemente de noutate ale Contractului-cadru ce va reglementa conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018-2019, proiect de act normativ care va fi supus aprobarii guvernului.

Potrivit unui comunicat de presa,  la inceputul saptamanii, ministrul Sorina Pintea s-a intalnit si cu functionarii CNAS.

“Consider ca relatia CNAS – Minister trebuie sa fie una foarte apropiata, de aceea imi doresc o colaborare stransa si am sa incerc sa fiu o prezenta constanta la sedintele Consiliului de Administratie. Am o deosebita apreciere pentru activitatea acestei institutii, pentru eforturile pe care le depune, iar proiectul adoptat astazi este benefic pentru sistemul sanitar si contine o serie de prevederi mult asteptate” – a declarat Sorina Pintea cu aceasta ocazie.

Ea a mai precizat ca impreuna cu presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, va actiona pentru eficientizarea cheltuirii banilor publici.

“Vin dintr-un spital care a avut grija de bani, din pacate insa nu toate spitalele fac asta”, a mai spus ministrul Sanatatii potrivitt unui comunicat al CNAS.

La randul sau, Presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, a afirmat:

“Am reusit sa avem un proiect de Contract-cadru apropiat de realitatile si nevoile sistemului sanitar din anul 2018. Avem o pozitie cat se poate de ferma in privinta anumitor lucruri negative pe care le-am constatat in sistem si pe care nu le vrem perpetuate”.

El a mai spus ca in acest moment se imprima o stare de normalitate in relatia dintre Casa si Minister, stare care trebuie sa se propage in tot sistemul sanitar si sa se reflecte in beneficii reale pentru pacienti.

Razvan Vulcanescu a mai mentionat ca in perioada imediat urmatoare CNAS va supune dezbaterii publice, in transparenta decizionala, si proiectul normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru.

Totodata, potrivit comunicatului CNAS, pregatirile pentru transpunerea in practica a noilor reglementari vor continua in ritm sustinut, in perspectiva apropierii momentului preconizat de intrare in vigoare a actelor normative mentionate, 1 aprilie a.c,

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

4 comentarii

 • dr. vieru ana spune:

  SI PE PARAFA MEA SCRIE MEDIC SPECIALIST MEDICUNA DE FAMILIE
  POT SA MAI REZIST CU 2000-3000 LEI LUNAR ? DUPA 30 ANI DE MUNCA CU PACIENTUL SI 6 ANI FACULTATE MAI POT SPERA CA VOI TRAI DECENT? CUM O SA TRAIESC DIN PENSIA INFIMA ?ALO! MA AUDE CINEVA?

 • dr anghel spune:

  si pe parafele noastre scrie medic specialist-primar med de familie
  de ce nu avem de la 1martie venit asigurat de 12500-15000lei?
  sunt mf specialist in rural cu lista de 830 asigurati.
  credeti ce poate rezista cu 5400 lei/luna

 • Ludwig spune:

  …nimic essential …

 • ilioiu cristina spune:

  Unde pot trimite propuneri pentru a fi luate in calcul si dezbatere la proiectul normelor metodologice de aplicare a CONTRACTULUI CADRU 2018-2019.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.