Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

16/04/2021

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/voiculescu-fostul-ministru-al-sanatatii-113-zile-de-mandat-si-de-ciocniri-intre-mentalitati/

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a afirmat ca mandatul sau la carma minsterului a fost unul de de ciocniri de mentalitati.

El a adaugat ca “problema statului roman, in sanatate si in orice alt domeniu, in continuare ramane capacitatea extrem de limitata a institutiilor sale”.

“Mandatul meu s-a incheiat acum doua zile si asta a pus punct unui sir de 113 zile. 113 zile de mandat si 113 zile, daca vreti, de ciocniri intre mentalitati. Nu cred ca este nimic nou. Si acesta este si motivul pentru care multi dintre noi am intrat in politica, nu pentru a schimba doar lucruri punctuale, ci pentru a incerca sa schimbam si lucrurile mai mari si anume mentalitatile. La asta se reduce totul mai devreme sau mai tarziu. Sunt aici sa va spun – si m-am gandit mult care sa fie abordarea – as prefera sa fiu cat se poate de sincer si sa va spun ca in continuare mi-e teama pentru oamenii din tara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt vazuti de politicieni pur si simplu ca electorat. Imi e teama pentru oamenii buni din sistem, de asemenea, cei care asteptau o schimbare de multa vreme, cei care au vazut in ceea ce s-a intamplat zilele astea realitatea, si anume ca daca superi prea tare sistemul, atunci nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”, a declarat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, citat de Agerpres.

El a adaugat ca vulnerabilitatile de la nivelul institutiilor centrale si din teritoriu sunt infricosatoare.

“Aceste vulnerabilitati nu sunt personale, nu sunt ale unui ministru sau ale altuia, aceste vulnerabilitati sunt ale unui sistem. Ai nevoie de timp, ai nevoie de oameni si ai nevoie de procese, ai nevoie de o anumita mentalitate si de o anumita abordare ca sa schimbi lucrurile. Ai nevoie de oameni precum doctor Andreea Moldovan, ai nevoie de oameni precum aproape fiecare dintre cei pe care i-ati vazut pe pagina ministerului, nu de putine ori fiind criticati, fiind ironizati drept consilierii onorifici, de parca venirea intr-o echipa si punerea umarului la o schimbare (…) ar fi ceva altfel decat de lauda. Am preluat un minister al Sanatatii in colaps, si-mi masor bine cuvintele. (…) Problema statului roman, in sanatate si in orice alt domeniu, in continuare ramane capacitatea extrem de limitata a institutiilor sale”, a mai afirmat fostul ministru, potrivit sursei citate.

Etichete: vlad voiculescu, mandat vlad voiculescu, sistem de sanatate, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: