Vizita regala la Centrul Multidisciplinar de Interventie al Autismului

27/06/2013

Vizita regala la Centrul Multidisciplinar de Interventie al Autismului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vizita-regala-la-centrul-multidisciplinar-de-interventie-al-autismului/

autismulIn data de 25 iunie, doi reprezentanti ai Casei Regale din Marea Britanie, Altetele Lor Regale Principele Edward, Contele de Wessex, Sophie, Contesa de Wessex au vizitat copiii de la Centrul Multidisciplinar de Interventie al Autismului.

Scopul acestei vizite a avut in vedere interactionarea si informarea cu privire la situatia copiilor cu autism in Romania prin asistarea la una dintre activitatile lor de socializare “Dupa-amieze vesele”, proiect sustinut de Fundatia Vodafone Romania. Centrul Invingem Autismul a fost ales in urma recomandarilor venit din partea ES dl Ambasador Martin Harris.

In urma activitatii, copiii au oferit in dar reprezentantilor Casei Regale Principele Edward, Contele de Wessex si Sophie, contesa de Wessex un tablou realizat de Toma Sorescu, 7 ani, diagnosticat cu autism si artistii plastici din Germania – Roxana Ené si fiul sau, Alexander Ené de 25 de ani si care sufera de Asperger, o tulburare inalt funtionala din spectrul autismului. Tabloul este realizat prin tehnica artei colaborative.

Lucrarea face parte din expozitia “All you need”, unde veti putea vedea tablouri realizate de copii cu autism pana pe 5 iulie la Consiergo – Palatul Cesianu-Racoviţă (str. CA Rosetti nr. 5, sect. 1, Bucuresti).

Beneficiarii sumelor obtinute din vanzarea tablourilor sunt copiii de la Centrului Multidisciplinar de Intervenţie al Asociaţiei Învingem Autismul, asociatie cu un numar de 30 de beneficiari ai interventiilor specializate-copii cu varsta cuprinsa intre 3-14 ani. Asociaţia Învingem Autismul este membră a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), avand ca principal obiectiv spirjinirea persoanelor cu TSA.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza