Vitamina A ar putea stopa evolutia cancerului de prostata

18/04/2013

Vitamina A ar putea stopa evolutia cancerului de prostata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vitamina-a-ar-putea-stopa-evolutia-cancerului-de-prostata/

poza surse vitamina AUn nou studiu realizat de o echipa de cercetatori coordonata de profesorul Normand Maitland, de la Universitatea din York, arata ca o dieta bogata in vitamina A poate fi o excelenta metoda de tratament pentru cancerul de prostata, deoarece amelioreaza semnificativ simptomele si manifestarile acestuia. Vitamina A este prezenta in morcovi, cartofi dulci si legume cu frunze verzi, precum varza.

Potrivit studiului, acidul retinoic, o substanta rezultata din sinteza vitaminei A, poate limita evolutia celulelor canceroase catre tesuturile invecinate. “Daca acest cancer este localizat doar la nivelul prostatei, este mult mai usor de tratat prin medicina conventionala. Astfel, vitamina A are mai mult un rol in prevenire decat in vindecare, dar poate stopa raspandirea acestui cancer”, a precizat prof. Maitland. De asemenea, profesorul a mai explicat ca acidul retinoic poate reactiva doua gene gemene, ce sunt afectate de catre celulele maligne, in aceasta situatie cancerul pierzand din agresivitate.

In jur de 41.000 de barbati britanici sunt diagnosticati anual cu cancer de prostata, iar dintre acestia peste 10.000 isi pierd viata.  

Sursa stire: Agerpres/Daily Mail

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati