Virusul Ebola ameninta Europa

31/07/2014

Virusul Ebola ameninta Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/virusul-ebola-ameninta-europa/

cancer-de-col-uterinAutoritatile la nivel international recunosc ca prevenirea raspandirii virusului Ebola pe continentul european nu este sub control. Expertii in sanatatea publica au trimis atentionari catre medicii si autoritatile britanice sa supravegheze atent eventualele semne ale virusului Ebola care ar putea aparea in Marea Britanie, conform publicatiei independent.co.uk. Aceste ingrijorari si avertismente au aparut dupa ce unui barbat din Liberia, infectat cu virusul Ebola, i s-a permis sa zboare din Liberia in Nigeria.

Alerta a autoritatilor in cazul aeroporturilor din Marea Britanie

Expertii in sanatate si reprezentanti ai aeroporturilor britanice se reunesc pentru a stabili o strategie care sa impiedice intrarea in tara a unei persoane care poarta virusul Ebola.

Autoritatile sunt in alerta dupa ce un barbat a carui sora murise din cauza virusului Ebola, si care prezenta la randul sau simptome clare, a fost lasat sa calatoreasca in mai multe tari cu avionul, din Liberia in Ghana, apoi in Togo, ultima oprire fiind in Nigeria. Barbatul a murit in Nigeria, iar specialistii se tem ca barbatul sa nu fi raspandit virusul in timpul calatoriilor sale.

Principalele simptome prin care poate fi depistat virusul Ebola

Virusul Ebola se transmite prin contactul cu fluidele corporale, sange, lichide sau tesuturi biologice ale persoanelor sau animalelor infectate.

O persoana infectata cu virusul Ebola se confrunta cu febra, dureri de cap, dureri articulare si musculare, diaree, dureri de stomac, lipsa poftei de mancare.

Boala provoaca decesul in 90% dintre cazuri. Pana in prezent, au fost inregistrate 1200 de cazuri de febra hemoragica produsa de virusul Ebola, 672 dintre acestea au fost mortale.

Principalele zone afectate sunt Sierra Leone, Liberia, Guineea si Nigeria.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: