Victor Ponta: Saptamana viitoare alocam fonduri in caz de Ebola

25/09/2014

Victor Ponta: Saptamana viitoare alocam fonduri in caz de Ebola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/victor-ponta-saptamana-viitoare-alocam-fonduri-caz-de-ebola/

senat-camera-deputatilorAflat la New York, premierul Romaniei, Victor Ponta, a avertizat ca nu este de gluma cu epidemia Ebola.

Seful Executivului si-a exprimat ingrijoararea cu privire rapiditatea cu care virusul face atatea victime.

Astfel, oficialul a anuntat ca saptamana viitoare, la rectificarea bugetara va aloca banii necesari pentru ca Romania sa aiba unitati medicale de urgenta in cazul in care epidemia Ebola ajunge si la noi.

“Ebola face ravagii ingrozitoare in Africa de Vest, dar oricand poate lovi si alte societati. Am discutat cu medicul Arafat, am vazut exact care sunt facilitatile pe care fiecare tara trebuie sa le aiba la dispozitie, daca apare vreun caz izolat sau semnalam undeva la aeroport o problema. La rectificarea de saptamana viitoare alocam toti banii necesari ca Romania sa aiba unitatile medicale de interventie. Nu vreau sa sperii pe nimeni, nu e vorba de epidemie, dar daca avem un caz, daca avem doua cazuri, trebuie sa avem echipamentele cele mai moderne de depistare si dupa aceea de izolare a celor posibili afectati de o asemenea boala”, a afirmat premierul Victor Ponta la postul de televiziune  Antena 3 si citat de Agerpres.

Bilant OMS publicat astazi, 25 septembrie: 2.917 de morti

Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis marti, 23 septembrie, o avertizare de intarire a masurilor de control in cazul epidemiei Ebola.

Reprezentantii Organizatiei Natiunilor Unite estimeaza ca peste 20.000 de persoane vor fi infectate cu virusul Ebola pana la inceputul lunii noiembrie, in caz contrar.

 Cel mai recent bilant al OMS dat publicitatii joi, 25 septembrie, arata ca pana acum, Ebola a  ucis 2.917 de oameni in regiunea Africii de Vest.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a considerat in urma unei intruniri de urgenta care a avut loc saptamana trecuta, ca aceasta epidemie reprezinta  “o amenintare la adresa pacii si a securitatii internationale, o urgenta de sanatate publica mondiala”.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: