Vesti bune! Incepe tratamentul interferon free

01/10/2015

Vesti bune! Incepe tratamentul interferon free

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vesti-bune-incepe-tratamentul-interferon-free/

terapie-hepatita-cIn sfarsit! Bolnavii de hepatita C primesc o veste excelenta, pe care o asteapta de mai bine un an de zile. Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat că tratamentul fără interferon incepe din aceasta luna.

“In octombrie, vor fi pacienți care isi vor primi tratamentul. Nu toți pacienții vor primi in octombrie tratamentul, pentru că nu se poate. Trebuie făcut acel dosar medical cu fibroscanul, viremia si asa mai departe. Dosarele se aprobă si lucrurile continuă. Nu există listă de asteptare. Am conceput un program informatic in care analizele, la momentul in care se fac, vor fi puse intr-un program, ajung la membrii comisiei, se uită pe ele, vine dosarul si obține aprobarea”, a declarat seful CNAS, citat de Agerpres.

Tot a mai precizat ca dosarul pentru fiecare pacient este absolut necesar, pentru că in funcție de acesta se vor face decontările.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

 1. Adriana Spulbar says:

  Pentru aprobarea acestui tratament pacintul trebuie sa aiba viremia intre anumite valori? Fibroscan-ul ce valoare trebuie sa aiba? Daca i-a fost administrata dubla terapie dar,nu a avut efectul asteptat si este detectabil si cu o anumita valoare viremia dupa un an de dubla terapie. Acest pacient poate beneficia de noul tratament?

 2. dmb says:

  Către presa aşa zisă „liberă” din România,

  v-am scris nenumărate scrisori în care vă atrăgeam atenţia că sub conducerea glorioasă a domnului Ponta, ministrul sănătăţii domnul Bănicioiu, împreună cu domnul Ciurchea, duc o luptă de exterminare a bolnavilor de hepatita c.
  V-am spus de nenumărate ori că minciunile dumnealor (lunare) au făcut să moară până acum peste 1000 de bolnavi (de la începutul anului), oameni care s-au stins crezând până în ultima clipă că vor primi tratamentul de 1 mai, în august, în septembrie, în 1 octombrie! Dumnezeu să-i ierte şi să vă ierte şi pe dumneavoastră complicii acestui genocid!
  Nu v-au interesat aceste lucruri sau nu aţi avut voie să scrieţi despre ele?
  Mă întreb însă cum se face că aţi scris de fiecare dată noile minciuni ale domnului Bănicioiu sau/şi Ciurchea şi nimeni dintre dumneavoastră nu şi-a pus măcar o singura data întrebarea: „parcă am mai scris şi luna trecută că luna viitoare se dă drumul la tratament!?” „şi acum 2 luni….3luni…4 luni…”
  În luna septembrie a fost o adevărata „orgie de informaţie” cu promisiunile că bolnavii vor primii tratamentul în 1 octombrie, cu exagerările că nici o ţară nu-şi poate trata toţi bolnavii de hepatita c , cu minciuna grosolană că România ar fi printre primele ţări care administrează tratamentul fără interferon! Nu v-aţi dat rând să daţi drumul la astfel de ştiri NEVERIFCATE, mă întreb ce calificare aveţi că de jurnalist nu aveţi cu siguranţă!
  Uite vă spun eu tratamentul nu este încă administrat bolnavilor şi nu o să fie nici luna aceasta cum minte din nou domnul Ciurchea! Presupunând că au semnat contractele (sincer eu am mare îndoială) mai trebuie făcut un protocol, mai trebuie ca acest protocol să fie adus la cunoştinţa medicilor, mai trebuie organizată „dosariada românească” specifică, mai trebuie cele 5000 de tratamente împărţite pe centrele universitare…o grămadă de muncă care după ritmul specific din România necesită luni de zile! Şi nu uitaţi o lună de zile înseamnă între 100 şi 150 de morţi! Germania, de exemplu îşi tratează toţi bolnavii iar ţările europene care încă nu au tratamentul fără interferon sunt puţine, între acestea ne afăm şi noi!
  Acum dacă aveţi oarecare libertate de a scrie ADEVĂRUL, dacă mai sunteţi capabili să măsuraţi cu aceeşi măsură două lucruri, aveţi bunul simţ şi faceţi din nou o „orgie informaţională” împotriva celor care se cred dumnezei şi hotărăsc aşa uşor moartea a mii de oameni!
  Şi dacă nu aveţi acest bun simţ, gândiţi-vă că hepatita c este o boală infecţioasă iar într-o bună zi o veţi avea dumneavoastră, sau cineva drag dumneavoastră şi veţi aştepta în rând cu noi…moartea, că tratamentul e puţin probabil să mai fie administrat vreodată!
  Cu milă pentru sufletele dumneavoastră
  Marius Daniel Brabete

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: