Vechile formulare pentru bilete de trimitere nu mai sunt valabile de la 1 septembrie 2014

25/08/2014

Vechile formulare pentru bilete de trimitere nu mai sunt valabile de la 1 septembrie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vechile-formulare-pentru-bilete-de-trimitere-nu-mai-sunt-valabile-de-la-1-septembrie-2014/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca de la 1 septembrie 2014 vechile formulare pentru bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice/de internare si pentru investigatii paraclinice nu mai sunt valabile.

Noi formulare pentru biletele de trimitere de la 1 septembrie 2014

De la 1 septembrie 2014 nu mai sunt valabile biletele de trimitere pentru servicii medicale clinice/de internare in formatul aprobat prin Ordinul ministrului Sanatatii si al presedintelui CNAS nr.867/541/2011.

Tot de la 1 septembrie 2014 isi pierd valabilitatea formularele pentru biletele de trimitere pentru investigatii paraclinice in formatul aprobat prin Ordinul ministrului Sanatatii si al presedintelui CNAS nr.868/542/2011.

Noile formulare devin obligatorii de la 1 septembrie 2014 si trebuie sa fie tiparite in conformitate cu Ordinele ministrului Sanatatii si al presedintelui CNAS nr.622/3632014, respectiv 626/364/2014.

Furnizorii de servicii medicale sunt atentionati despre modificarea formularelor

CNAS anunta astfel toti furnizorii de servicii medicale ca de la 1 septembrie 2014 vor intra in vigoare formulare noi pentru biletele de trimitere.

Aceste formulare vizeaza biletele de trimitere pentru servicii medicale clinice/de internare si cele pentru investigatii paraclinice.

Autor: Anamaria Blanaru

5 Comentarii

 1. gabriella says:

  vineri 12 decembrie 2014, am fost refuzata la un CT Cerebral pt ca nu am avut NOUL BILET DE TRIMITERE ..si ce este ciudat!? este ca medicul meu de familie nu stia de aceasta schimbare. A trbuit sa.mi platesc CT-ul si consultatia la medicul neurolog si uite asa s-au dus cateva sute de lei..ERA DREPTUL MEU SA BENEFICIEZ DE CNAS!CINE IL SANCTIONEAZA PE ACEST MEDIC CA NU AVEA BILETE DE TRIMITERE CORESPUNZATOARE NICI PANA AZI!?..

 2. seyk says:

  de la 1 sept nu sant valabile. B.T daca este prescris deja de medic.de fam la care ajungi numai cu programare. ar trebuii sa aiba o valabilitate pana la preschimbarea fomularelor!
  acest lucru nu se intampla. sant refuzati 100 de bolnavi de la investigatii. pt ca nu este bun B,T. nici in momentul de fata pe data de 24/09/2014 nu sant formulare noi. cum expicati aceste cazuri.?? orce schimbara de formular trebuie sa aiba valabilitate de preschimbare de 30-60 de zile.prevazut de lege. !!!

 3. monica puscas says:

  Ceea ce nu s-a precizat de catre CNAS este faptul ca eliberarea vechilor bilete de catre medicii de familie si de specialitate s-a facut pana in 29 august.Prin urmare aceste bilete au o valabilitate la furnizorii catre care se adreseaza: medici din ambulatoriul de specialitate sau laborator..asa ar fi normal.dar din ordin nu reiese decat ca nu mai sunt valabile.Deci cum ramane cu biletele eliberate pentru un bolnav cronic in data de28 august ptr analize ?

 4. Marius says:

  Scuze pentru greseala de redactare de mai sus ”JOI 28.AUG. 1014” corect se citeste ”JOI 28.AUG. 2014” din greseala mi-a scapat degetul pe ”1” in loc de ”2”.

 5. Marius says:

  Eu sunt programat Luni 1 SEPT. 2014 la Spitalul ……….. pentru un RMN bazin, am bilet de trimitere vechi cu punctul7 de la Institutul Recuperare Medicina Fizica, daca merg inapoi la medic JOI 28.AUG. 1014, are noul formular fara punctul 7?.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara