Vaslui: Zeci de comune fara asistenta medicala

25/07/2017

Vaslui: Zeci de comune fara asistenta medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaslui-zeci-de-comune-fara-asistenta-medicala/

23 de comune din judetul Vaslui nu au asistenti medicali comunitari sau mediatori sanitari, iar in alte patru comune nu exista niciun medic de familie.

“Patru comune din judet nu au medici de familie, in ciuda eforturilor noastre de a aduce in zonele respective doctori. Medicii aleg sa profeseze in oras ori sa plece din tara. Din pacate, pe langa deficitul de medici de familie din judet, ne confruntam si cu o lipsa a asistentilor medicali din comunitatile rurale sau a mediatorilor sanitari. Exista atat comune in care posturile sunt blocate, dar sunt si locuri in care s-au organizat concursuri la care nu s-a inscris nimeni, deoarece nu sunt persoane cu studii in domeniu”, a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui, potrivit Agerpres.

Reprezentantii DSP mai spun ca o solutie pentru ocuparea unor posturi de asistenti medicali comunitari ar fi aceea ca autoritatile locale sa se ocupe de angajarea si plata lor din bugetele locale.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave