Vaslui: Zeci de comune fara asistenta medicala

25/07/2017

Vaslui: Zeci de comune fara asistenta medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaslui-zeci-de-comune-fara-asistenta-medicala/

23 de comune din judetul Vaslui nu au asistenti medicali comunitari sau mediatori sanitari, iar in alte patru comune nu exista niciun medic de familie.

“Patru comune din judet nu au medici de familie, in ciuda eforturilor noastre de a aduce in zonele respective doctori. Medicii aleg sa profeseze in oras ori sa plece din tara. Din pacate, pe langa deficitul de medici de familie din judet, ne confruntam si cu o lipsa a asistentilor medicali din comunitatile rurale sau a mediatorilor sanitari. Exista atat comune in care posturile sunt blocate, dar sunt si locuri in care s-au organizat concursuri la care nu s-a inscris nimeni, deoarece nu sunt persoane cu studii in domeniu”, a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui, potrivit Agerpres.

Reprezentantii DSP mai spun ca o solutie pentru ocuparea unor posturi de asistenti medicali comunitari ar fi aceea ca autoritatile locale sa se ocupe de angajarea si plata lor din bugetele locale.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Prima transa de vaccin gripal este destinata imunizarii cadrelor medicale | Cadrele didactice intra in categoriile de risc

OMS nu este de acord cu scurtarea perioadei de carantina | Nivel alarmant de transmitere in Europa

Copilul diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (Boala Kawasaki), in stare stationara spre bine

Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului: Multumiri personalului medical pentru implicare si munca depusa

OMS: Nici o tara, spital sau clinica nu pot asigura securitatea pacientilor pana cand personalul medical nu este in siguranta