Stiri medicale

Vasile Astarastoae: “Sistemul de sanatate are in fata un an greu”

Data ultimei actualizari: 27/03/2013

poza conferinta SNMF 2013Prezent la Conferinta Nationala de Medicina Familiei 2013, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, a vorbit despre rolul social al acestei manifestari care “arata preocuparea corpului medical pentru cresterea calitatii serviciilor si pentru educatia medicala continua“, dupa cum a declarat acesta.

De asemenea, presedintele CMR a vorbit despre importanta acestui gen de manifestare in cadrul careia au loc schimburi de experienta si informatie privind siguranta pacientului

Cu aceeasi ocazie, prof. dr. Vasile Astarastoae a adus in discutie problematica legata de sistemul de sanatate romanesc, “care are in fata un an greu, avand in vedere arieratele acumulate si faptul ca acest Guvern – ca si celelalte guverne – nu are o viziune asupra rolului pe care il are sanatatea in cresterea economica. Vom asista la discrepante majore intre bunele intentii si actiunile concrete. Aici nu ma refer la actiunile Ministerului Sanatatii, ci la actiunile Guvernului, pentru ca nu a inteles rolul unor plitici intersectoriale in asigurarea sanatatii.”

In ceea ce priveste contractul cadru, conform declaratiilor prof. dr. Vasile Astarastoae, acesta nu difera major de cel vechi, deoarece finantarea cu 30% mai mult a sistemului de sanatate nu merge in sistem, ci catre firmele de medicamente, pentru a acoperi arieratele. 

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.