Vasile Astarastoae: “Sistemul de sanatate are in fata un an greu”

27/03/2013

Vasile Astarastoae: “Sistemul de sanatate are in fata un an greu”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vasile-astarastoae-sistemul-de-sanatate-are-in-fata-un-an-greu/

poza conferinta SNMF 2013Prezent la Conferinta Nationala de Medicina Familiei 2013, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, a vorbit despre rolul social al acestei manifestari care “arata preocuparea corpului medical pentru cresterea calitatii serviciilor si pentru educatia medicala continua“, dupa cum a declarat acesta.

De asemenea, presedintele CMR a vorbit despre importanta acestui gen de manifestare in cadrul careia au loc schimburi de experienta si informatie privind siguranta pacientului

Cu aceeasi ocazie, prof. dr. Vasile Astarastoae a adus in discutie problematica legata de sistemul de sanatate romanesc, “care are in fata un an greu, avand in vedere arieratele acumulate si faptul ca acest Guvern – ca si celelalte guverne – nu are o viziune asupra rolului pe care il are sanatatea in cresterea economica. Vom asista la discrepante majore intre bunele intentii si actiunile concrete. Aici nu ma refer la actiunile Ministerului Sanatatii, ci la actiunile Guvernului, pentru ca nu a inteles rolul unor plitici intersectoriale in asigurarea sanatatii.”

In ceea ce priveste contractul cadru, conform declaratiilor prof. dr. Vasile Astarastoae, acesta nu difera major de cel vechi, deoarece finantarea cu 30% mai mult a sistemului de sanatate nu merge in sistem, ci catre firmele de medicamente, pentru a acoperi arieratele. 

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: