Variola maimutei nu mai reprezinta o urgenta de sanatate globala (OMS)

12/05/2023
Variola maimutei nu mai reprezinta o urgenta de sanatate globala (OMS)

Variola maimutei nu mai reprezinta o urgenta de sanatate globala (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/variola-maimutei-nu-mai-reprezinta-o-urgenta-de-sanatate-globala-oms/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca mpox (maladie cunoscuta sub numele de “variola maimutei”) nu mai reprezinta o urgenta de sanatate globala. Astfel, s-a pus capat unei alerte de aproape un an, informeaza Reuters si AFP.

Aceasta epidemie “nu mai reprezinta o urgenta de sanatate publica de interes international”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, respectand recomandarea formulata de comitetul de urgenta al acestei organizatii, potrivit Agerpres.

Anuntul a fost facut la exact o saptamana dupa ce OMS a anulat si cel mai ridicat nivel de alerta epidemiologica pentru maladia COVID-19.

“Desi urgentele pentru mpox si COVID-19 s-au incheiat, amenintarea de noi valuri continua sa existe pentru ambele boli. Cele doua virusuri continua sa circule si cele doua boli continua sa ucida”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit susrelor cittate.

Cresteri bruste ale numarului de cazuri de mpox au fost constatate, incepand din mai 2022, in Europa si in Statele Unite, in regiuni aflate la mare distanta de cele zece tari din Africa Centrala si Africa de Vest unde aceasta boala era de multa vreme endemica.

OMS a declarat mpox o urgenta de sanatate publica de interes international in iulie 2022. Peste 87.000 de cazuri de mpox au fost confirmate la nivel global de la inceputul anului 2022 si pana in data de 8 mai 2023, potrivit celui mai recent raport al OMS. Cazurile de infectare au fost confirmate in 111 tari, iar aceasta boala a cauzat 140 de decese.

Etichete: variola maimutei, mpox, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: