Vanzarea de medicamente pe internet va fi permisa doar farmaciilor autorizate

03/03/2016

Vanzarea de medicamente pe internet va fi permisa doar farmaciilor autorizate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vanzarea-de-medicamente-pe-internet-va-fi-permisa-doar-farmaciilor-autorizate/

pastileDeputatii au adoptat o propunere legislativa care prevede ca vanzarea pe internet a medicamentelor care se acorda fara prescriptie medicala este permisa numai farmaciilor comunitare si drogheriilor autorizate, prin ordin al ministrului Sanatatii.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.266/2008 privind modul in care functioneaza farmaciile si cum se vand medicamentele stipuleaza ca Ministerul Sanatatii exercita controlul si supravegheaza vanzarea si eliberarea prin intermediul serviciului societatii informationale a medicamentelor care se elibereaza fara prescriptie medicala.

Conform initiativei, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 la 20.000 de lei afisarea emblemei sau firmei farmaciei si drogheriei de catre unitati neautorizate.

De asemenea, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 30.000 la 50.000 de lei si inchiderea farmaciei functionarea unitatii fara autorizatie emisa de Ministerul Sanatatii si detinerea sau eliberarea in drogherii a unor medicamente ale caror detinere si eliberare sunt interzise, relateaza Agerpres.

Propunerea legislativa a fost respinsa de Senat anul trecut, dar miercuri, 2 martie, Camera Deputatilor a adoptat propunerea legislativa in calitate de for decizional cu 240 de voturi ”pentru” si o abtinere.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj