Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara

15/06/2021

Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/valeriu-gheorghita-perspectiva-unui-nou-val-de-imbolnaviri-in-toamna-este-cat-se-poate-de-clara/

Medicul Valeriu Gheorghita spune ca in perioada urmatoare autoritatile vor pune in aplicare un plan de actiune pentru dezvoltarea conceptului ‘Orasul vaccineaza satul’, care vizeaza prezenta de echipe de vaccinare in cele 2.862 de comune pana la finalul lunii iulie.

El a explicat ca este important ca, pana la finele lunii iulie, sa fie asigurata trecerea prin fiecare localitate, pentru ca ‘perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in special, in sezonul rece, in toamna este cat se poate de clara’.

“Este nevoie de o mai buna coordonare a resurselor, atat resursele umane, cat si resursele materiale, prin actiuni integrate care sa combine partea de informare a populatiei si procesul de vaccinare propriu-zis. Ca atare, sunt 2.862 de comune si in perioada lunii urmatoare ne dorim sa existe echipe de vaccinare care sa asigure procesul de vaccinare in fiecare localitate in parte. Asa incat, vom derula o serie de activitati in aceasta saptamana, incat vom face un plan de actiune care va fi comunicat catre fiecare judet cu un desfasurator, asa incat sa existe zilnic echipe mobile in localitati”, a declarat Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a mai adaugat ca sunt judete cu o rata buna de parcurgere a localitatilor cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare.

Tot potrivit acestuia, informatiile despre vaccinare trebuie sa ajunga mai repede la oameni cu ajutorul autoritatilor locale, al ONG-urilor si al asociatiilor internationale.

“Vom avea o situatie centralizata la nivelul fiecarui judet. Noi transmitem maine dimineata catre fiecare Directie de Sanatate Publica si prefectura localitatile. Ele vor fi arondate centrelor de vaccinare fixe si fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile in fiecare localitate care va fi arondata fiecarui centru”, a mai precizat presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Etichete: un nou val de imbolnaviri covid, vaccinare mediul rural, echipe de vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara