Valeriu Gheorghita: Avem garantia unui numar suficient de doze incat sa putem atinge imunitatea de grup

10/05/2021
Valeriu Gheorghita: Avem garantia unui numar suficient de doze incat sa putem atinge imunitatea de grup

Valeriu Gheorghita: Avem garantia unui numar suficient de doze incat sa putem atinge imunitatea de grup

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/valeriu-gheorghita-avem-garantia-unui-numar-suficient-de-doze-incat-sa-putem-atinge-imunitatea-de-grup/

Romania are garantia unui numar suficient de doze de vaccin pentru a ajunge la imunitatea de grup, iar in prezent primeste saptamanal doar de la Pfizer 700.000 de doze, fiind folosite circa 650.000.

Presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, Valeriu Gheorghita, spune ca exista pe stoc 800.000 – 900.000 de doze de ser Pfizer, iar rata de utilizare a acestuia este de 75 – 80%.

“Vestea buna este ca saptamanal primim circa 700.000 de doze, in conditiile in care zilnic, vedem, consumam circa 80.000 de doze de Pfizer, ceea ce inseamna (…) ca aproape 650.000 de doze consumam saptamanal, atat pentru doza unu, cat si pentru rapel”, a declarat seful CNCAV, intr-o emisiune la postul Digi 24, citat si de Agerpres.

In opinia sa, Romania are un mare avantaj prin faptul ca face parte din demersul european de vaccinare a populatiei.

“In momentul de fata avem garantia unui numar suficient de doze incat sa putem atinge imunitatea de grup”, a sustinut el.

Cu privire la intentia de vaccinare in tara noastra, coordonatorul campaniei spune ca aceasta este in crestere.

Totusi, el a adaugat ca mai este mult de lucru, in mod deosebit in localitati din mediul rural, unde trebuie gasite mai multe variante de a determina oamenii sa se vaccineze si chiar de a se duce vaccinul la oameni acasa, in mod special la cei care au dificultati de deplasare.

Potrivit surselor citate, seful CNCAV a mai declarat ca in urmatoarele doua saptamani, avand in vedere ca au fost cele doua sarbatori, 1 Mai si Pastele, se va urmari evolutia noilor cazuri de infectare.

Etichete: doze vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid, imunitate de grup

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: