Vaccinurile anti-Covid dezvoltate in China ar putea fi disponibile pentru publicul larg din noiembrie

16/09/2020

Vaccinurile anti-Covid dezvoltate in China ar putea fi disponibile pentru publicul larg din noiembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinurile-anti-covid-dezvoltate-in-china-ar-putea-fi-disponibile-pentru-publicul-larg-din-noiembrie/

China are patru vaccinuri anti-COVID 19 in etapa finala a studiilor clinice. Cel putin trei dintre acestea au fost deja oferite unor angajati din domenii prioritare in cadrul unui program de urgenta, relateaza Reuters.

Faza a treia a studiilor clinice se desfasoara fara probleme, iar vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg in noiembrie sau decembrie, a declarat Guizhen Wu, sef al CDC, expert in biosecuritate, intr-un interviu acordat televiziunii de stat chineze, potrivit Agerpres.

Oficialul spune ca nu a experimentat simptome anormale in ultimele luni dupa ce i-a fost administrat un vaccin experimental in aprilie, insa nu a mentionat la ce vaccin se refera.

Continut educational:

O unitate a gigantului farmaceutic China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) si Sinovac Biotech, listata in China, dezvolta cele trei vaccinuri in cadrul unui program de stat de utilizare de urgenta. Un al patrulea vaccin anti-COVID 19, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru utilizare de armata chineza in iunie, mai relateaza sursele citate.

Tototada, Sinopharm a afirmat in iulie ca vaccinul sau ar putea fi gata pentru publicul larg pana la sfarsitul acestui an dupa incheierea fazei a treia a studiilor clinice.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus china, vaccin covid pentru publicul larg

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza