Stiri medicale

Vaccinul pediatric hexavalent Hexyon/ Hexacima® a fost aprobat in Europa

Data ultimei actualizari: 09/10/2013

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaComisia Europeana a aprobat Vaccinul pediatric hexavalent Hexyon/ Hexacima®  , un vaccin care protejeaza sugarii de difterie, tetanus, pertussis (tuse convulsiva), hepatita B, poliomielita si infectii invazive produse de Haemophilus influenzae tip b.

Recomandarile Agentiei Europene a Medicamentului pentru aprobabrea vaccinului

Decizia Comisiei Europene de a aproba vaccinul a avut in vedere recomandarile Agentiei Europene a Medicamentului, sustinute de rezultatele mai multor studii clinice derulate in mai multe centre medicale in care au fost implicati aproximativ 5000 de sugari.

Studiile clinice au demonstrat ca vaccinul pediatric hexavalent Hexyon/ Hexacima®   este un vaccin sigur ce induce o reactie eficienta de imunizare impotriva tuturor celor 6 boli vizate.

Principalele beneficii ale vaccinului pediatric hexavalent Hexyon/ Hexacima® 

  • Este un vaccin in solutie injectabila in seringa preumpluta care nu necesita reconstituire prealabila, ceea ce simplifica procedura de vaccinare pentru personalul medical
  • Este disponibil sub forma de fiola si seringa preumpluta
  • Combinand 6 vaccinuri in unul singur, reduce numarul injectiilor sporind confortul copiilor si imbunatatind gradul de respectare a programelor de vaccinare pentru sugari
  • Utilizarea antigenelor acP (pertussis acelular) si IPV (vaccin poliomielitic inactivat) imbunatateste siguranta si reduce reactogenicitatea prin comparatie cu vaccinurile care contin wcP (pertussis cu celule intregi) si vaccinul OPV (vaccinul poliomielitic oral).

“Pentru milioane de copii vaccinul pediatric hexavalent HexyonTM/ Hexacima® va creste standardele ingrijirii medicale prin vaccinare. De asemenea, va reduce numarul consultatiilor necesare pentru vaccinare, ii va ajuta pe parinti sa parcurga intr-un mod mult mai convenabil schema de vaccinare recomandata si va asigura o mai buna protectie impotriva a 6 boli grave ale copilariei”, a precizat Olivier Charmeil, Presedinte si CEO al Sanofi Pateur.

Noul vaccin pediatric hexavalent Hexyon/ Hexacima®  va fi disponibil pe pietele internationale sub denumirea comerciala de Hexaxim.

Pana in prezent, peste 180 milioane de doze de vaccinuri combinate acP-IPV ale Sanofi Pasteur au fost distribuite in peste 100 de tari si au fost incluse in programele nationale de vaccinare in peste 30 de tari.

In Romania, vaccinul se va numi Hexacima si va fi disponibil pe piata incepand cu vara acestui an.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Un comentariu

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.