Vaccinul indian anti-Covid are o eficacitate medie de 78%, potrivit producatorului

22/04/2021

Vaccinul indian anti-Covid are o eficacitate medie de 78%, potrivit producatorului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-indian-anti-covid-are-o-eficacitate-medie-de-78-potrivit-producatorului/

Conform rezultatelor preliminare ale studiului clinic de faza a treia, vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de laboratorul indian Bharat Biotech, Covaxin, are o eficacitate medie de 78%, relateaza agentia EFE si Agerpres.
Eficacitatea impotriva formelor grave de COVID-19 a fost de 100%, cu un impact asupra diminuarii spitalizarilor, in timp ce eficacitatea fata de infectia asimptomatica a fost de 70%, potrivit companiei Bharat Biotech.

La studiul clinic au participat 25.800 de voluntari cu varste cuprinse intre 18 si 98 de ani, monitorizati la mai mult de doua saptamani dupa ce au primit a doua doza de vaccin.
In mijlocul celui de-al doilea val de infectari, cu un record de circa 300.000 de noi cazuri de COVID-19 confirmate in

India numai in ultimele 24 de ore, in randul grupului de voluntari s-au inregistrat in total 127 de cazuri simptomatice, de unde rezulta o eficacitate medie a vaccinului Covaxin de 78%, mai scriu sursele citate.

Compania Bharat Biotech a anuntat saptamana aceasta cresterea capacitatii de productie pana la 700 de milioane de doze pe an, cea actuala fiind de 150 de milioane de doze pe an.

Desi nu se cunosc deocamdata studii independente despre eficacitatea vaccinului Covaxin, acesta a fost deja autorizat in Mexic, Iran, Paraguay, Guatemala, Nicaragua, Guyana, Venezuela, Botswana si Zimbabwe, iar pretul unei doze este cuprins intre 15 si 20 de dolari, mai scrie Agerpres.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin indian anti-covid, eficacitate vaccin indian

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: