Vaccinul impotriva Ebola a avut succes la primele teste pe oameni

28/11/2014

Vaccinul impotriva Ebola a avut succes la primele teste pe oameni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-impotriva-ebola-avut-succes-la-primele-teste-pe-oameni/

ebolaVaccinul experimental contra Ebola, conceput in  America, a trecut cu succes de prima faza de testare pe oameni

Un studiu publicat in revista ‘New England Journal of Medicine’ arata ca testele clinice au inceput in luna septembrie, au fost efectuate pe 20 de voluntari, iar rezultatele lor sunt suficient de satisfacatoare pentru a justifica o a doua etapa, cu mii de participanti, in Africa de Vest, regiune in care s-a declansat si care este cea mai afectata de actuala epidemie de Ebola.

Conform Agentiei France Presse si Daily Mail, vaccinul folosit — ChAd3, dezvoltat de Institutul de Alergii si Boli Infectioase din statul american Maryland si laboratoarele britanice GlaxoSmithKline (GSK) — foloseste un virus al racelii comune modificat genetic cu mici cantitati de virus Ebola.

Cei 20 de voluntari vaccinati au dezvoltat anticorpi contra Ebola si numai doi dintre cei care au primit cea mai mare doza de vaccin au avut febra pentru o scurta perioada de timp.

Numarul deceselor cauzate de epidemia de febra hemoragica Ebola se ridica la 5.689 dintr-un numar total de 15.935 persoane infectate cu acest virus, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: