Vaccinul gripal, disponbil in octombrie | Rafila: Sezonul gripal va fi unul mai serios

03/08/2022
Vaccinul gripal, disponbil in octombrie | Rafila: Sezonul gripal va fi unul mai serios

Vaccinul gripal, disponbil in octombrie | Rafila: Sezonul gripal va fi unul mai serios

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-gripal-disponbil-in-octombrie-rafila-sezonul-gripal-va-fi-unul-mai-serios/

Vaccinul gripal va fi disponibil la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lui octombrie, potrivit anuntului facut de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Vom avea in premiera la dispozitie vaccinul gripal inca de la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie, incat medicii de familie sa aiba timp la dispozitie si populatia sa aiba timp la dispozitie sa se vaccineze intr-un interval eficient, sa nu mai ajungem in situatia in care aducem vaccin gripal si il dam medicilor de familie in luna ianuarie, cand interesul, evident, scade si eficacitatea este mai mica”, a declarat ministrul Sanatatii, la finalul sedintei de Guvern.

Demnitarul a facut precizari si vizavi de numarul de doze ce urmeaza sa fie comandat.

“Initial se face o achizitie de 1,5 milioane de doze care, in masura in care va exista cerere mai mare, o vom completa.”, a mai afirmat Rafila.

De asemenea, el a subliniat ca exista semne ca sezonul gripal din acest an va fi unul mai serios.

“Anul trecut a fost o campanie care a avut mai putin succes, pentru ca virusul gripal, datorita masurilor luate impotriva infectiei cu noul coronavirus, a circulat mai putin. Sunt semne ca anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios”, a mai adaugat ministrul Sanatatii.

Etichete: sezon gripal, vaccin gripal, vaccinare antigripala, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: