Vaccinul BCG, testat pe personalul medical pentru a se analiza eficienta impotriva Covid-19

12/10/2020

Vaccinul BCG, testat pe personalul medical pentru a se analiza eficienta impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-bcg-testat-pe-personalul-medical-pentru-a-se-analiza-eficienta-impotriva-covid-19/

Vaccinul BCG, folosit pe scara larga impotriva tuberculozei, va fi testat pe angajatii din prima linie a sistemului medical din Marea Britanie pentru a se analiza eficienta sa impotriva maladiei COVID-19, au anuntat coordonatorii diviziei britanice a unui studiu global, citati de Reuters.

Vaccinul BCG, folosit pentru protectia impotriva tuberculozei, induce o reactie ampla a sistemului imunitar innascut si s-a dovedit ca asigura protectie impotriva infectiilor si bolilor grave cauzate de alti patogeni care afecteaza sistemul respirator, noteaza si Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Incercam sa aflam daca vaccinul BCG ar putea sa ajute la protejarea persoanelor care prezinta riscul de a contracta COVID-19. Daca se va dovedi acest lucru, am putea sa salvam multe vieti prin administrarea acestui vaccin sau prin suplimentarea vaccinarii actuale cu BCG, care este eficienta prin prisma costurilor”, a declarat John Campbell, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Exeter din Marea Britanie, potrivit surselor citate.

Studiul britanic face parte dintr-un studiu international coordonat de Australia, lansat in luna aprilie si care include divizii in Olanda, Spania si Brazilia. Vaccinul BCG este testat ca masura de protectie impotriva COVID-19 si in Africa de Sud.

In cadrul studiului global vor fi recrutati peste 10.000 de angajati care lucreaza in sistemele nationale de sanatate.

Etichete: vaccin bcg, vaccin tuberculoza, teste vaccin bcg covid, teste vaccin personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: