Vaccinul antigripal produs de Cantacuzino va fi distribuit in tara

03/12/2013

Vaccinul antigripal produs de Cantacuzino va fi distribuit in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-antigripal-produs-de-cantacuzino-va-fi-distribuit-in-tara/

Reactiile-postvaccinale-sunt-minore-fata-de-riscurile-bolii-pentru-care-se-recomanda-vaccinareaDozele de vaccin antigripal produs la Institutul Cantacuzino vor fi distribuite in tara in doua transe, conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Astfel ca prima transa va fi distribuita in jurul datei de 16 decembrie, in timp ce a doua transa in jur de 6 ianuarie.

200.000 de fiole de vaccin antigripal produse de Institutul Cantacuzino

Pana in prezent au fost produse jumatate din necesarul de doze de vaccin antigripal, respectiv 200.000 de fiole.

Pentru anul viitor, vor fi alocate cinci milioane de euro pentru finalizarea liniei de vaccin antigripal cu acreditare GMP, conform declaratiilor ministrului Eugen Nicolaescu.

Reluarea productiei vaccinului antituberculoza din 2014

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca fondurile de 5 milioane de euro sunt destinate si dezvoltarii productiei de vaccin antituberculoza (BCG).

In acelasi timp, Gabriela Draghici, directorul general al Institutului Cantacuzino, a precizat ca reluarea productiei de vaccine BCG va fi posibila la finalul anului 2014 sau, cel mai tarziu, la inceputul lui 2015.

“Este vaccinul antituberculoza cu care vaccinam nou-nascutii la nastere. Este vaccinul care protejeaza impotriva tuberculozei primare, (…) chiar daca mai tarziu exista riscul de a se face tuberculoza secundara, totusi, acest vaccin protejeaza nou-nascutii de tuberculoza primara”, a explicat Gabriela Draghici.

Reluarea producerii si a altor vaccinuri, precum Polidin, Cantastim depinde de punerea in functiune a licentelor.

“ANM ne-a spus ca dureaza intre un an si jumatate si doi ani reluarea fabricatiei. Noi incercam cu forte mai mari si mai puternice sa reducem aceasta perioada cum am facut si cu vaccinul antigripal”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: