Vaccinul antigripal, eficienta scazuta la obezi

31/01/2012

Vaccinul antigripal, eficienta scazuta la obezi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-antigripal-eficienta-scazuta-la-obezi/

Vaccinul impotriva gripei este mai putin eficient in cazul persoanele obeze, arata un studiu realizat de cercetatorii americani si preluat de Agerpres.

Melinda Beck de la Universitatea Carolina de Nord a studiat legatura dintre obezitate si gripa, demonstrand ca rata mortalitatii este mult mai mare la soarecii supraponderali.

Au fost alese aproximativ 500 de persoane vaccinate impotriva gripei. Analizand nivelul de anticorpi la 11 luni de la vaccinare, ea a constatat ca, la jumatate din persoanele obeze, acesta era de patru ori mai mic decat la inceputul studiului, in timp ce acest deficit a fost constatat doar la un sfert din participantii cu greutate normala. Rezultatele arata ca imunitatea obtinuta la persoanele obeze este de calitate mai slaba.

Esantioane de sange au fost apoi contaminate cu virusul gripei, pentru a declansa secretia de interferon-gamma, o linie de aparare impotriva agresiunilor microbiene. S-a constatat acelasi lucru: productia a fost eficienta la 25% din obezi, fata de 75% la grupul celor cu greutate normala.

“Stiam deja ca obezitatea scade eficienta vaccinurilor impotriva hepatitei B si a tetanosului la copii. in ceea ce priveste vaccinul antigripal, trebuie sa efectuam si alte studii, insa datele de care dispunem ne incurajeaza sa gasim solutii”, sustine Melinda Beck.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: