Vaccinarea anti-Covid a copiilor de grupa 5 – 11 ani, cel mai probabil din ianuarie

17/12/2021
Vaccinarea anti-Covid a copiilor de grupa 5 – 11 ani, cel mai probabil din ianuarie

Vaccinarea anti-Covid a copiilor de grupa 5 – 11 ani, cel mai probabil din ianuarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-anti-covid-a-copiilor-de-grupa-5-11-ani-cel-mai-probabil-din-ianuarie/

Campania de vaccinare anti-Covid pentru copiii din grupa de varsta 5 – 11 ani, va debuta, cel mai probabil in luna ianuarie, a anuntat dr. Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV.

“In ceea ce priveste campania de vaccinare in pregatire pentru copiii cu grupa de varsta 5 – 11 ani, asa cum am spus in saptamana precedenta, au fost deja optimizate platforma de programare si Registrul electronic national electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise in momentul in care vom anunta debutul efectiv al campaniei de vaccinare. De asemenea, noi am elaborat instructiunile care reglementeaza modalitatea in care se va derula vaccinarea pentru aceasta grupa de varsta”, a precizat medicul Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa.

Campanie se va derula in cabinete organizate in centrele de vaccinare, atat din unitati sanitare, cat si din afara acestora.

“Vorbim doar de centre de vaccinare care folosesc vaccinul de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare si in cabinetele de medicina de familie, unde se va solicita acest tip de vaccin. (…) Schema de vaccinare consta in doua doze administrate la un interval de 21 de zile a cate 10 micrograme pe doza. (…) Doza se administreaza intramuscular, la fel ca si pentru copiii din grupa de varsta de peste 12 ani. Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil ca vom receptiona doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer in luna ianuarie. Ca atare, cel mai probabil, in a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresata acestei grupe de varsta”, a mai afirmat seful CNCAV.

Etichete: vaccinare anti-covid copii 5-11 ani, campanie de vaccinare anti-covid copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: