Vaccin revolutionar impotriva alergiei la ambrozie, realizat in Romania

01/07/2015

Vaccin revolutionar impotriva alergiei la ambrozie, realizat in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccin-revolutionar-impotriva-alergiei-la-ambrozie-realizat-in-romania/

ambrozieUn alergolog din Timisoara lucreaza la crearea unui vaccin revolutionar impotriva alergiei la ambrozie.

“Din aceste plante alergenice se extrage exact acea structura care induce reactia alergica. Acest fragment este procesat prin tehnici de biologie moleculara si apoi se urmareste asamblarea sa intr-un vaccin real, ceea ce inseamna patru injectii care vor duce la vindecarea acestei alergii atat de severe”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Bunu de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Timisoara, conform Agerpres.

Vaccinul la care se lucreaza acum se bazeaza pe biologia moleculara.

“Este o problema chiar severa, pentru ca multi timisoreni care sunt alergici, in mai mult de 5 ani, pot dezvolta astm bronsic in perioada cand ambrozia este in aer. Este una dintre cele mai severe alergii care exista in Europa si nu numai, pentru ca planta face ravagii si in America. In prezent se aplica imunoterapia, care dureaza trei ani, dar cea mai eficienta solutie ar fi combaterea ambroziei”, a mai preciat dr. Carmen Bunu, citata tot de Agerpres. 

Efectele grave pe care planta, denumita in limbaj popular “iarba parloagelor” le dezvolta asupra sanatatii umane a determinat crearea in Timisoara, in urma cu trei ani, a primul Centru de monitorizare pentru Ambrosia artemisiifolia si polen alergen din Romania.

La crearea vaccinului, impreuna cu alergologul de la Timisoara mai lucreaza si cativa specialisti de la Viena.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. Stefan says:

    Suntem in 2017 si nici o veste despre vaccinul respectiv ?

  2. NANI SIMION VALENTIN says:

    Doresc sa cumpar acest vaccin daca este gata .de 15 ani ma lupt cu aceasta alergie.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: