Va fi marit tariful pe caz ponderat pentru spitalele de linia intai

22/03/2013

Va fi marit tariful pe caz ponderat pentru spitalele de linia intai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/va-fi-marit-tariful-pe-caz-ponderat-pentru-spitalele-de-linia-intai/

poza decizie sanatate30% din spitalele din Romania consuma 80% din resurse, a declarant Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Mai mult decat atat, spitalele de linia intai, care trateaza cazuri de mare complexitate, primesc foarte putin bani si din acest motiv aduna datorii, a mai declarat joi ministrul.

Pentru justificarea acestei afirmatii ministrul a dat exemplul Institutului Oncologic de la Cluj-Napoca, in cazul caruia tariful pe caz rezolvat este de 1.444 lei, egal cu acela al unui spital orasenesc. In aceeasi situatie se afla Spitalul de Urgenta Floreasca – cu un tarif de 1.617 lei si Spitalul Universitar, cu un tarif de 1.537 de lei.

Cu ocazia unei dezbateri privind contractul-cadru pentru anii 2013-2014, Eugen Nicolaescu a precizat ca aceasta situatie se va schimba – tariful pe caz rezolvat pentru spitalele de linia intai va creste la 1.800 RON, existand posibilitatea ca acesta sa fie marit direct proportional cu gradul de complexitate al cazurilor.

Ministrul a mai precizat ca va exista si un program complementar dezvoltat de Ministerul Sanatatii, care va presupune cresterea fondurilor pentru departamentele de Terapie Intensiva, unde se inregistreaza cele mai mari cheltuieli, proportionale cu complexitatea cazurilor.

Referitor la celelalte categorii de spitale, Eugen Nicolaescu a declarat ca spitalele de suport si institutele nationale vor avea un tarif de 1.600 de lei, spitalele de linia a treia- 1.400 de lei, in timp ce unitatile din ultima categorie vor avea un tarif de 1.380 RON.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: