USMR – Alianta Medicilor solicita MS sa opreasca internarea asimptomaticilor Covid-19 in spitale

16/06/2020
USMR – Alianta Medicilor solicita MS sa opreasca internarea asimptomaticilor Covid-19 in spitale

USMR – Alianta Medicilor solicita MS sa opreasca internarea asimptomaticilor Covid-19 in spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/usmr-alianta-medicilor-solicita-ms-sa-opreasca-internarea-asimptomaticilor-covid-19-in-spitale/

USMR-Alianta Medicilor solicita Ministerului Sanatatii sa opreasca internarea pacientilor asimptomatici COVID-19 in spitale si sectii unde sunt internati pacientii cu coronavirus, care prezinta simptome.

“Pacientii asimptomatici pot fi urmariti la domiciliu, nu internati cu cei care au simptome! Acestia pot fi monitorizati atent la domiciliu. Este anormal sa internezi pacientii asimptomatici intr-un mediu infectat. In nici o alta tara pacientii asimptomatici nu sunt internati in acelasi loc cu cei care au simptome. Atragem atentia asupra faptului ca in Romania, un procent important din pacientii asimptomatici este reprezentat de cadre medicale, care sunt pregatite sa ia toate masurile de preventie si control la domiciliu”, transmite USMR-Alianta Medicilor, intr-o postare pe pagina sa de Facebook in care mai precizeaza ca exista studii care arata ca incarcarea virala la pacientii severi este de 60 de ori mai mare decat la pacientii cu forma usoara de boala.

Potrivit sursei citate, internarea pacientilor asimptomatici in acelasi loc cu cei cu simptome duce la:

– cresterea riscului de agravare a situatiei medicale a pacientilor asimptomatici;
– suprasolicitarea cadrelor medicale;
– consum inutil de material sanitare;
– dezvoltarea anxietatii in cazul pacientilor asimptomatici si a familiilor acestora.

Dupa expunerea acestor argumente, USMR-Alianta Medicilor solicita Ministerului Sanatatii sa revizuiasca de urgenta procedura si normele in vigoare.

Etichete: asimptomatici covid-19, internare spital asimptomatici, pacienti asimptomatici, alianta medicilor

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Cornelia Chiru says:

    Buna ziua ,

    Aveti mare dreptate mai ales atunci cand un pacient asimptomatic a stat 6 zile de la testare acasa izolat , nu are nici un simptom si acum DSP A DESCOPERIT CA A PIERDUT UN PACIENT SI VIN SA-L IA LA SPITAL.
    As vrea sa stiu daca cunoasteti care sunt pedepselepentru refuz internare.

  2. Constantin Radu says:

    Opriti internarea asimtomaticilor covid. Redati spitalele pacientilor. Rezidentii stau mai mult acasa, ei sunt medicii de maine. Domnule Tataru, domnule Arafat va veni si vremea cand veti da seama de cum ati administrat criza medicala. Din punctul meu de vedete ati admiistrat-o prost. Deschide-ti spitalele pentru toti pacientii, incetati teroarea si dictatura medicala.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: