Universitatile care au in structura lor Facultati de farmacie pot infiinta farmacii universitare

10/01/2024
Universitatile care au in structura lor Facultati de farmacie pot infiinta farmacii universitare

Universitatile care au in structura lor Facultati de farmacie pot infiinta farmacii universitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/universitatile-care-au-in-structura-lor-facultati-de-farmacie-pot-infiinta-farmacii-universitare/

Un proiect de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, prevede ca institutiile de invatamant superior de drept public acreditate care au in structura lor Facultati de farmacie pot infiinta farmacii universitare.

Potrivit initiativei legislative, in farmacia universitara se desfasoara activitati de asistenta farmaceutica pentru populatie, activitati de invatamant farmaceutic, precum si activitati de cercetare stiintifica farmaceutica si educatie farmaceutica continua.

“Activitatile de invatamant farmaceutic, de cercetare stiintifica farmaceutica si educatie farmaceutica continua se desfasoara sub indrumarea personalului didactic integrat, in baza unui plan aprobat anual, in acord cu necesitatile privind evolutia reglementarilor nationale si europene in domeniul farmaceutic, prin ordin al ministrului Sanatatii”, prevede actul normativ postat in transparenta decizionala.

Farmacia universitara este condusa de un farmacist-sef, cadru universitar cu gradul didactic cel mai inalt. In cadrul farmaciei universitare urmeaza sa fie incadrate cel putin doua cadre didactice universitare in domeniul farmaceutic, prin integrare clinica.

Proiectul mai prevede ca ‘institutia de invatamant superior de drept public acreditata care are in structura o Facultate de farmacie poate infiinta o singura farmacie universitara’.

Farmacia universitara va functiona pe baza unei autorizatii emise de Ministerul Sanatatii, iar aceasta nu va putea fi instrainata.

Etichete: farmacii universitare, facultati de farmacie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: