UNICEF: Trebuie sa ne asiguram ca vaccinurile impotriva bolilor care pot fi prevenite ajung la copii

23/04/2021

UNICEF: Trebuie sa ne asiguram ca vaccinurile impotriva bolilor care pot fi prevenite ajung la copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/unicef-trebuie-sa-ne-asiguram-ca-vaccinurile-impotriva-bolilor-care-pot-fi-prevenite-ajung-la-copii/

Cu ocazia Saptamanii Mondiale a Imunizarii ce se marcheza anual, in ultima saptamana a lunii aprilie, UNICEF reitereaza nevoia de a creste acoperirea vaccinala pentru copii.

“Criza provocata de COVID-19 ne-a reamintit de puterea pe care vaccinurile o au pentru a mentine lumea mai sanatoasa. Dar a contribuit si la aducerea imunizarii in atentia publica, pentru a vorbi despre vaccinuri si despre cum acestea salveaza vieti si pentru a reafirma ca fiecare copil are dreptul sa aiba acces la vaccinare. Cu toate acestea, pandemia pericliteaza programele de imunizare de rutina in intreaga lume si trebuie sa ne asiguram ca vaccinurile impotriva bolilor care pot fi prevenite ajung la copii”, a precizat Pieter Bult, reprezentantul UNICEF in Romania.
UNICEF face, astfel, apel la toti factorii de decizie pentru a face din imunizarea de rutina o prioritate pentru toti copiii din Romania.

Potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica, de la inceputul epidemiei de rujeola, in 2016 si pana in luna august 2020, au fost raportate 20.204 de cazuri de rujeola si 64 de decese din cauza acestei boli.

Etichete: UNICEF, vaccinare copii, saptamana mondiala a imunizarii 2021

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: