Un tratament realizat de AstraZeneca, bazat pe o combinatie de anticorpi, aprobat in UE

21/09/2022
Un tratament realizat de AstraZeneca, bazat pe o combinatie de anticorpi, aprobat in UE

Un tratament realizat de AstraZeneca, bazat pe o combinatie de anticorpi, aprobat in UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-tratament-realizat-de-astrazeneca-bazat-pe-o-combinatie-de-anticorpi-aprobat-in-ue/

Compania farmaceutica AstraZeneca a anuntat ca tratamentul sau bazat pe o combinatie de anticorpi cu actiune indelungata impotriva Covid-19, a fost aprobat in Uniunea Europeana pentru persoanele cu varste de peste 12 ani, informeaza DPA.

Aprobarea emisa de Comisia Europeana s-a bazat pe rezultatele furnizate de un studiu clinic de faza 3 ce a vizat tratamentul Evusheld, au anuntat reprezentantii companiei, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor citate, rezultatele au aratat ca o doza ofera o protectie semnificativa din punct de vedere clinic si statistic impotriva riscului de agravare a maladiei COVID-19 pana la o forma grava, precum si impotriva riscului de deces la adultii nespitalizati care prezinta simptome usoare sau moderate pentru cel mult sapte zile.

Tratamentul primise deja, inca din luna martie 2022, autorizatia de comercializare pe piata in Uniunea Europeana, insa decizia anuntata atunci de Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) viza folosirea acestui cocktail de anticorpi doar ca o terapie preventiva de pre-expunere impotriva COVID-19 pentru adultii si adolescentii de peste 12 ani ale caror sisteme imunitare erau prea slabite pentru a raspunde la vaccinare.

Cocktailul terapeutic combina doua tipuri de anticorpi de sinteza si se administreaza sub forma a doua injectii intramusculare. Tratamentul este considerat eficient impotriva variantei Omicron a noului coronavirus, mai precizeaza sursele mentionate.

Etichete: tratament impotriva covid-19, tratament covid, tratament anticorpi covid, astrazeneca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: