Un tratament pentru leucemie in care tumorile “dispar in saptamani”

16/08/2011

Un tratament pentru leucemie in care tumorile “dispar in saptamani”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-tratament-pentru-leucemie-in-care-tumorile-dispar-in-saptamani/

Oameni de stiinta americani au dezvoltat niste celule mutante care devin adevarati “ucigasi in serie” pentru tumorile aparute in leucemie, capabile sa elimine cancerul intr-o luna, relateaza in editia de joi cotidianul britanic The Daily Telegraph, preluat de Agerpres.

Cercetatorii de la Centrul Abramson pentru oncologie al Universitatii din Pennsylvania au pus la punct o tehnica in care pacientii cu leucemie sunt tratati cu ajutorul propriilor lor celule T.
Acestea sunt modificate genetic astfel incat sa atace si sa distruga tumori din organismul respectivului pacient.

Dr. Carl June, care a condus studiul, sustine ca tratamentul este atat de puternic incat tumorile sunt “distruse” intr-o luna, cu mult mai putine efecte adverse decat tratamentele existente.

Tratamentul a fost testat pe trei pacienti care sufereau de leucemie cronica.

Potrivit cercetatorilor, a caror munca este prezentata in revista de specialitate Journal of Medicine and Science Translational Medicine, unul din pacienti, un barbat in varsta de 64 de ani ale carui sange si maduva osoasa erau impanzite de tumori, a raspuns ‘extraordinar de bine’. in ziua 28 de tratament, tumorile disparusera.

Echipa spera acum ca acest tratament sa poata fi folosit la combaterea altor tipuri de cancer, inclusiv limfomul non-Hodgkin si leucemia limfocitara acuta.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: