Un raport al unei comisii independente arata ca OMS trebuie sa-si revizuiasca sistemul de alerta

19/05/2020

Un raport al unei comisii independente arata ca OMS trebuie sa-si revizuiasca sistemul de alerta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-raport-al-unei-comisii-independente-arata-ca-oms-trebuie-sa-si-revizuiasca-sistemul-de-alerta/

Sistemul de alerta in caz de izbucnire a unei epidemii pe care il foloseste Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ar trebui revizuit, tinand cont de faptul ca unele tari au reactionat mai lent in fata pandemiei, arata raportul unei comisii independente de analiza privind modul in care OMS a actionat in cazul pandemiei de coronavirus, potrivit DPA.

Acest lucru ridica intrebarea daca aceasta criza globala de sanatate, ce a fost declarata de OMS, a reprezentat “un declansator suficient de clar” pentru acţiuni la nivelul fiecarei tari in parte, conform raportului, dupa cum reateaza si Agerpres.

Continut educational:

In raportul mentionat se arata ca OMS a reactionat foarte rapid in fata focarului epidemic din China si ca echipa de interventie de urgenta a OMS este “suprasolicitata din cauza cererii uriase generate de pandemie”.

Potrivit surselor citate, aceasta analiza a fost realizata de fosti si actuali oficiali de rang inalt din domeniul sanatatii din Marea Britanie, Liban, Japonia, SUA, Africa de Sud, Canada si din partea ONU.

Intre timp, OMS a anuntat ca pregateste in mod separat lansarea unei anchete mai extinse.

Etichete: oms, alerta oms, pandemie coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale

Studiu: Mutatiile virusului SARS-CoV-2 nu ii confera capacitatea de a se propaga mai rapid