Un pas spre viitor

17/10/2012

Un pas spre viitor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-pas-spre-viitor/

In perioada 19-20 octombrie a.c.  Asociatia Romana de Spina Bifida si Hidrocefalie (ARSBH) organizeaza Cluj Napoca, Hotel Golden Tulip, Sala Cupola. Conferinta ARSBH cu tema: “Un pas spre viitor”.  In cadrul acestui eveniment organizatorii  si-au propus sa abordeze o serie de teme interdisciplinare: neurochirurgie, ortopedie, neonatologie.

Structurat  in doua sectiuni, evenimentul va aduce in atentia specialistilor  subiecte legate de chirurgia fetala, malformatia Chiari, managementul plagilor in spina bifida, structurile necesare de ingrijire pentru pacientii cu spina bifida si hidrocefalie, managementul plagilor in spina bifida, diagnosticul prenatal in spina bifida si hidrocefalie, etc.

Conferinta va fi deschisa de Adriana Tontsch, presedintele ARSBH, prof.dr. Ioan Stefan Florian, presedintelele Consiliului Stiintific ARSBH si de dr. Jan Jarab, reprezentantul regional al Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului. Vor fi prezente atat personalitati ale lumii medicale romanesti, cat si internationale. Din Germania vor veni speakerii Andre Borsche,specialist in chirurgie plastica la Bad Kreuznach, dr. Matthias Schulz , neurochirurg la Charite din Berlin si dr. Jan Degenhardt, ginecolog la Universitatea din Giessen.“In Germania structurile necesare de ingrijire pentru acesti pacienti presupun controlul valvei in hidrocefalie, control dupa ventriculostomie, evaluarea dezvoltarii si aplicarea terapiei pana la varsta adulta. Exista un centru social pediatric, unde se face si electrofiziologie: EEG, SSEP (Somato-senzoriale potentialele evocate); AEP (evocari acustice provocate), control oftalmologic. Sunt servicii de ortopedie, de tratament de continenta, reabilitare socio-juridica, precum si acompaniament la parinti”, a declarat Adriana Tontsch, presedintele ARSBH.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford are nevoie de un studiu suplimentar

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale