Un nou val de infectari cu varianta Omicron se indreapta catre estul Europei (OMS)

15/02/2022
Un nou val de infectari cu varianta Omicron se indreapta catre estul Europei (OMS)

Un nou val de infectari cu varianta Omicron se indreapta catre estul Europei (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-val-de-infectari-cu-varianta-omicron-se-indreapta-catre-estul-europei-oms/

Un nou val de infectari cu varianta Omicron de coronavirus se indreapta catre estul Europei, spune directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, potrivit Reuters si AFP.

In context, oficialul a cerut autoritatilor sa intensifice eforturile de vaccinare impotriva COVID-19.

Declaratiile oficialului OMS survin in momentul in care mai multe tari europene, intre care Cehia si Polonia, au anuntat o relaxare a restrictiilor anti-COVID-19 luna viitoare daca numarul zilnic de infectari cu coronavirus se mentine in scadere, relateaza si Agerpres.

Cu toate acestea, Organizatia Mondiala a Sanatatii a subliniat nevoia mentinerii masurilor anti-COVID, precum testele rapide, purtarea mastii si evitarea locurilor aglomerate, afirmand ca peste 165 de milioane de cazuri de coronavirus au fost inregistrate pana acum in regiunea OMS Europa, dintre care 25.000 de decese in ultima saptamana.

“In fata valului Omicron, si a variantei Delta care circula in continuare in estul Europei, situatia este ingrijoratoare si nu este momentul ridicarii masurilor despre care stim ca contribuie la reducerea raspandirii COVID-19”, a mai spus Kluge, potrivit surselor citate.

Totodata, el a cerut guvernelor sa analizeze motivele locale pentru ratele scazute de vaccinare in anumite zone.

Etichete: varianta omicron, val nou de infectari, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: