Un nou studiu contesta eficienta vaccinurilor impotriva cancerului de col uterin

04/01/2012

Un nou studiu contesta eficienta vaccinurilor impotriva cancerului de col uterin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-studiu-contesta-eficienta-vaccinurilor-impotriva-cancerului-de-col-uterin/

Un nou studiu realizat de cercetatorii canadieni contesta eficienta vaccinurilor impotriva cancerului de col uterin. Cercetatorii sustin ca exista riscul unor efecte secundare severe, relateaza cotidianul belgian Le Soir, citat de Agerpres.

Se pare ca s-a propus vaccinarea impotriva unor tulpini ale virusului Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) unui numar de 26.000 de adolescente din Belgia. Virusul este vinovat de 70% din cancerele de col uterin.

In acest context, doi cercetatori canadieni de la Universitatea din Vancouver si-au pus intrebarea daca vaccinurile recomandate sunt total nevatamatoare. Ei au constatat, pe baza a circa 100 de studii, ca lista cu efecte secundare grave legate de vaccinarea anti-HPV, in intreaga lume, cuprinde decese, convulsii, paralizii, sindromul lui Guillain Barre, mielite transverse, paralizii faciale si…cancere ale colului uterin.

Oamenii de stiinta propun ca alternativa la vaccinarea in masa depistarea femeilor cu factori de risc pentru acest tip de cancer (fumat, folosirea de pastile anticonceptionale orale, inflamatii cronice) si intensificarea depistarii prin frotiu.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: