Un nou studiu confirma siguranta consumului de alune in sarcina

08/01/2014

Un nou studiu confirma siguranta consumului de alune in sarcina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-studiu-confirma-siguranta-consumului-de-alune-in-sarcina/

alune-in-sarcinaPana la studiile prezente, specialistii s-au aratat rezervati in privinta recomandarii consumului de alune in sarcina, sustinandu-si teoriile pe baza alergiilor care pot fi cauzate de alune si care pot afecta sanatatea mamei si a fatului. Rezultatele noului studiu realizat in Statele Unite confirma ca nu exista nici un risc asupra sarcinii prin consumul de alune, conform theguardian.com.

Ce beneficiu al alunelor a fost omis de cercetatori pana acum

Studiul realizat in Statele Unite a implicat peste 8000 de copii. Dintre acestia, copiii cu cel mai mic risc de a dezvolta alergii la alune erau cei ale caror mame, care nu aveau alergie la alune, au mancat de 5 ori pe saptamana alune in timpul sarcinii.

Astfel rezultatele studiului sunt in contradictie cu parerile expertilor care nu mentioneaza vreun beneficiu al consumului de alune in timpul sarcinii, mai mult considera ca pot pune in pericol sanatatea copilului.

In anul 1990, cand specialistii au considerat ca alunele consumate in timpul sarcinii cresc gradul de sensibilitate la alergii a copilului, femeile din Statele Unite au fost sfatuite sa nu consume alune cat timp erau insarcinate. Mai mult, sa nu lase copiii sa consume alune pana la varsta de 3 ani.

Pe de alta parte, in 2008, specialistii de la agentia britanica Food Standards Agency au confirmat femeilor insarcinate ca nu trebuie sa evite alunele in timpul sarcinii sau al alaptatului.

Consumul de alune in sarcina nu ar cauza alergiile la copii

Cercetatorii noului studiu din Statele Unite afirma ca, daca mama va consuma alune in timpul sarcinii, acest fapt nu cauzeaza alergiile ulterioare la copii.

In privinta certitudinii asupra faptului ca riscul de a dezvolta alergii ulterioare la copii poate fi diminuat prin consumul de alune de catre mama, cercetatorii sunt rezervati.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista de specialitate JAMA Pediatrics a Asociatiei Medicale Americane.

Sursa: www.theguardian.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile