Un nou studiu arata o eficienta de 85% a primei doze de vaccin anti-Covid Pfizer/ BioNTech

19/02/2021
Un nou studiu arata o eficienta de 85% a primei doze de vaccin anti-Covid Pfizer/ BioNTech

Un nou studiu arata o eficienta de 85% a primei doze de vaccin anti-Covid Pfizer/ BioNTech

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-studiu-arata-o-eficienta-de-85-a-primei-doze-de-vaccin-anti-covid-pfizer-biontech/

Un studiu realizat in randul personalului medical de la un spital israelian, arata ca prima doza de vaccin anti-COVID19 dezvoltat de Pfizer este eficienta in proportie de 85%, relateaza Reuters si Agerpres.

Constatarile Centrului Medical Sheba arata o eficacitate generala de circa 95% intr-un regim de doua doze efectuate la distanta de 21 de zile in cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer si BioNTech.

Studiul urmeaza sa fie publicat in revista medicala The Lancet si vine la o zi dupa ce cercetatori canadieni au sugerat ca a doua doza de vaccin Pfizer ar trebui amanata avand in vedere nivelul ridicat de protectie oferit de prima doza, ceea ce ar putea creste numarul persoanelor vaccinate.

Studiul israelian a aratat ca in randul celor 7.214 de angajati ai spitalului care au primit prima doza in ianuarie, a existat o reducere de 85% a cazurilor simptomatice de COVID-19 in decurs de 15 pana la 28 de zile. Reducerea generala a infectarilor, inclusiv a cazurilor asimptomatice detectate prin testare, a fost de 75%, mai relateaza sursele citate.

Totusi, un epidemiolog de la Centrul Medical Sheba a atras atentia, insa, ca persoanele studiate in randul personalului medical au fost in majoritate tinere si sanatoase.

Etichete: eficienta vaccin pfizer, eficienta prima doza vaccin anti-covid, vaccin pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: