O echipa de cercetatori recomanda intarzierea dozei de rapel in cazul vaccinului Pfizer

18/02/2021
O echipa de cercetatori recomanda intarzierea dozei de rapel in cazul vaccinului Pfizer

O echipa de cercetatori recomanda intarzierea dozei de rapel in cazul vaccinului Pfizer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-echipa-de-cercetatori-recomanda-intarzierea-dozei-de-rapel-in-cazul-vaccinului-pfizer/

O echipa de cercetatori recomanda amanarea administrarii celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid dezvoltat de Pfizer, relateaza Reuters si Agerpres.

Cercetatorii canadieni Danuta Skowronski si Gaston De Serres cred ca prima doz de vaccin are o eficacitate de 92,6% si au precizat ca descoperirile lor deriva din documentele Pfizer transmise Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA.

Aceste constatari au fost, de asemenea, similare cu eficacitatea de 92,1% a primei doze raportate pentru vaccinul Moderna, au afirmat acestia in scrisoarea lor publicata in The New England Journal of Medicine.

De asemenea, ei au avertizat ca ar putea exista o incertitudine cu privire la durata protectiei oferite de o singura doza, insa au spus ca administrarea celei de-a doua doze la o luna dupa prima a oferit “putine beneficii pe termen scurt”.

“Avand in vedere deficitul actual de vaccinuri, amanarea administrarii celei de-a doua doze este o chestiune de securitate nationala care, daca este ignorata, va conduce cu siguranta la mii de spitalizari si decese asociate COVID-19 in aceasta iarna in Statele Unite”, au avertizat autorii, potrivit surselor citate.

In raspunsul sau, Pfizer a transmis ca schemele de vaccinare alternative nu au fost inca evaluate si ca decizia de a face acest lucru revine autoritatilor sanitare.

Etichete: vaccin anti-covid pfizer, rapel vaccin pfizer, amanare doza de rapel, vaccin anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: