Un nou sediu pentru Spitalul de Urgenta al MAI ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’

03/01/2024
Un nou sediu pentru Spitalul de Urgenta al MAI ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’

Un nou sediu pentru Spitalul de Urgenta al MAI ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-sediu-pentru-spitalul-de-urgenta-al-mai-prof-dr-dimitrie-gerota/

Un nou sediu pentru Spitalul de Urgenta al MAI ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’ urmeaza sa fie construit in zona de nord a Capitalei, in apropierea celor doua aeroporturi internationale, Henry Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa.

Prim-ministrul Ciolacu a declarat ca este vorba despre o investitie de peste 1,4 miliarde de lei, mare parte din bani fiind asigurati prin PNRR, dar si de catre Banca Europeana de Investitii.

“Sunt 400 de paturi, toate digitalizate, vreo 50 de paturi pentru ATI, 10 sali de operatie, 40 de paturi pentru internari de zi. Cu adevarat, unul dintre cele mai ambitioase proiecte si ma bucur mult ca acest lucru va porni din februarie. Termenul in PNRR este unul scurt. Speram ca si constructorii sa faca fata acestei provocari”, a transmis Ciolacu, potrivit Agerpres.

Ministrul Alexandru Rafila a precizat ca proiectul este cel mai mare din PNRR in ceea ce priveste finantarea destinata unor spitale. El a oferit asigurari ca proiectul va fi realizat la timp si a reamintit ca termenul este de trei ani.

Conform ministrului, o serie de investitii finantate prin fonduri PNRR ‘se afla in stadii avansate de executie’, iar aceste proiecte vor schimba in urmatorii trei-patru ani fata sistemului de sanatate din Romania.

“Spitalul apartine Ministerului Afacerilor Interne, dar sa nu uitam ca toate aceste spitale vor functiona in regim de spitale de urgenta si lucrul acesta este foarte important. Accesul publicului este posibil fara niciun fel de discriminare la serviciile medicale oferite de aceste spitale. Cred ca era un lucru necesar. MAI are foarte mult personal si era nevoie ca actualul Spital Gerota sa fie in casa noua, adaptata timpurilor, iar politica de resurse umane care sa duca la oferirea unor servicii de inalta calitate va fi, de asemenea, sustinuta de noi impreuna cu colegii de la MAI” a afirmat Rafila, potrivit sursei citate.

Noul sediu va fi dotat cu 400 de paturi in sectiile medicale pentru spitalizare continua, 40 de paturi pentru spitalizare de zi, 50 de paturi pentru anestezie si terapie intensiva. Totodata, spitalul va fi prevazut cu 15 cabinete si cinci sali de tratament. Va fi dotat cu un sistem integrat de management al cladirii, care va permite controlul si monitorizarea tuturor subsistemelor din componenta cladirii, inclusiv subsistemul electric, subsistemul de gaze medicale, subsistemul voce-date, subsistemul de securitate si control acces, subsistemul de detectie, alarmare si stingere incendii, etc.

De asemenea, sistemul informatic medical din noul spital asigura trasabilitatea actului medical, a resurselor spitalului si a pacientului. Informatiile sunt actualizate continuu si devin disponibile la toate nivelurile imediat ce sunt introduse in sistem.

Etichete: spitalul prof. dr. dimitrie gerota, PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: