Un nou regim de slabire popular, propus de un oncolog american

16/05/2013

Un nou regim de slabire popular, propus de un oncolog american

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-regim-de-slabire-popular-propus-de-un-oncolog-american/

poza regim de slabire rapidUn medic oncolog si un medic nutritionist au conceput la finalul lui 2011 un nou regim de slabire, ce detroneaza celebrele diete Dunkan si Weight Watchers: regimul de slabire in care mananci normal 5 zile din saptamana, dupa care timp de doua zile renunti la alimente solide sau cel putin reduci semnificativ cantitatea acestora.

Explicatia care sta la baza regimului de slabire 5:2 este reprezentata de faptul ca greutatea excesiva este unul dintre factorii care influenteaza aparitia tumorilor, iar pentru a preveni acumularea kilogramelor in plus sau pentru a slabi este necesar ca aportul caloric sa fie redus cu 25%, astfel incat organismul sa poata folosi si resursele proprii.

Aceste concluzii preced un studiu realizat de medicii Tony Howell si Michelle Harvie, de la spitalul univeristar South Manchester, intreprins pentru a mentine greutatea pacientelor care suferea de cancer la san. Deoarece surplusul de greutate le afecta starea de sanatate, cei doi medici le-au impus pacientelor un regim drastic timp de doua zile pe saptamana, fara restrictii alimentare in celelalte zile. Rezultatul final a fost multumitor pentru medici, care au observat ca pacientele au slabit mai mult cu ajutorul acestei diete, decat ar fi slabit urmand un regim de slabire pe toata perioada saptamanii.

“Se stie de multa vreme ca aportul caloric trebuie redus cu 25% pentru ca organismul sa ia din rezerve”, a precizat medicul Michelle Harvie. “In cursul acestui studiu ne-am dat seama ca este mai eficient sa reducem cantitatea de alimente doua zile pe saptamana, decat sa scadem zilnic cu 25% aportul alimentar”, a mai precizat acesta.  

Regimul de slabire 5:2 presupune consumul a 500 de calorii pe zi – in cazul femeilor – si consumul a 600 de calorii, in cazul barbatilor – in cele doua zile de restrictii, respectiv eliminarea din alimentatie a painii, a zaharului, a cerealelor si a grasimilor nocive. De asemenea, in timpul acestui regim este recomandat consumul de legume si proteine si in celelalte zile ale saptamanii trebuie mentinuta, de asemenea, o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Persoanele interesate de regimul de slabire 5:2 trebuie sa fie consecvente in adoptarea acestuia, pentru ca rezultatele sa fie vizibile si de durata, au mai atras atentia cei doi medici.

 

Sursa stire: Agerpres/HuffingtonPost

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid