Un milion de mostre de celule canceroase au fost distruse in Danemarca

09/07/2011

Un milion de mostre de celule canceroase au fost distruse in Danemarca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-milion-de-mostre-de-celule-canceroase-au-fost-distruse-in-danemarca/

Din cauza ploilor torentiale, un milion de mostre de celule canceroase, utilizate pentru cercetari, au fost distruse, informeaza Agerpres. Informatiile au fost facute publice de Fundatia Daneza pentru Combaterea Cancerului.

“Este mai mult decat grav, este ingrozitor”, a declarat Kurt Damsgaard, purtatorul de cuvant al fundatiei. Acesta a mai precizat ca inca nu s-a putut stabili cu certitudine cate mostre au devenit inutilizabile si cate au putut fi salvate, insa congelatoarele in care erau depozitate mai mult de un milion de mostre de celule canceroase au fost inundate.

“Eprubetele in care erau tinute celulele erau sigilate, insa trebuie curatate cu atentie inainte de a putea estima pagubele. Este o sarcina supraomeneasca”, a afirmat Damsgaard.
Banca biologica a Fundatiei daneze pentru Combaterea Cancerului este una dintre principalele surse mondiale pentru cercetarea internationala impotriva cancerului.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 80 de cadre medicale din Botosani sunt infectate cu SARS-CoV-2

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I