Un medic cere Ministerului Sanatatii asumarea unui protocol terapeutic pentru Covid-19

13/05/2020
Un medic cere Ministerului Sanatatii asumarea unui protocol terapeutic pentru Covid-19

Un medic cere Ministerului Sanatatii asumarea unui protocol terapeutic pentru Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-medic-cere-ministerului-sanatatii-asumarea-unui-protocol-terapeutic-pentru-covid-19/

Medicul Adrian Wiener de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, solicita Ministerului Sanatatii sa isi asume un protocol terapeutic pentru Covid-19 si sa aduca precizari legate de impartirea pacientilor in functie de varsta.

Doctorul, un senator care pe timpul pandemiei s-a intors la Spitalul din Arad pentru a profesa, afirma intr-un comunicat de presa ca in ultimele luni ‘s-au incercat succesiv diverse abordari terapeutice, unele empirice, altele bazate pe dovezi’, dar ‘sunt multe informatii, studii partiale, comunicari intermediare legate de eficienta acestor regimuri terapeutice’.

“Ca medic angajat direct in asistenta medicala acordata pacientilor cu COVID-19 in aceasta perioada, solicit asumarea unui protocol terapeutic, consolidat frecvent, periodic, ameliorat in functie de informatiile si experienta altor tari. E vorba de practica unitara optima pentru toti pacientii cu COVID-19 in Romania, in conditiile in care ultimul protocol asumat de Ministerul Sanatatii a fost emis in 26 martie”, transmite medicul Adrian Wiener intr-un comunicat citat de Agerpres.

Medicul aradean mai cere ministerului sa spuna daca procedura impartirii pacientilor ‘in functie de ‘varsta de boala’ are ratiune stiintifica, daca exista studii sau asertiuni stiintifice care sa o justifice’.

“De multe ori presupune mutarea pacientilor dintr-un salon in altul sau blocarea unor paturi in saloane cu pacienti care se mentin pozitivi pentru o perioada mai lunga”, mai explica Adrian Wiener in comunicatul citat.

Etichete: protocol terapeutic covid-19, protocol coronavirus, tratament covid-19, spitalul judetean de urgenta arad, adrian wiener

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: