Un copil considerat vindecat de HIV/SIDA din nou in atentia medicilor

11/07/2014

Un copil considerat vindecat de HIV/SIDA din nou in atentia medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-copil-considerat-vindecat-de-hivsida-din-nou-atentia-medicilor/

alimentatia-in-primii-aniO fetita din Statele Unite careia medicii ii administrasera antiretrovirale la nici 30 de ore de la nastere si despre care se credea ca s-a vindecat de HIV/SIDA, a fost diagnosticata din nou cu aceasta afectiune. Fetita, originara din  Mississippi, a fost tratata timp de 18 luni dupa care, timp de zece luni, nu a mai primit nici un tratament impotriva HIV/SIDA.

Tratarea foarte devreme a afectiunii ar putea duce la vindecarea copiilor

Specialistii in boli infectioase de la centrul pediatric Johns-Hopkins din Baltimore au considerat ca administrarea tratamentului in primele ore de viata ale unui nou-nascut ar putea sa determine vindecarea acestuia de HIV/SIDA.

Din nefericire insa, diagnosticarea fetitei din nou cu HIV/SIDA le combate teoria. Avand in vedere insa ca fetita nu a primit nici un fel de tratament timp de 10 luni, specialistii considera ca tratamentul administrat in primele ore de la nastere a ajutat organismul sa lupte impotriva bolii si sa reduca dezvoltarea ei.

“Cazul copilului din Mississippi arata ca tratamentul timpuriu cu antiretrovirale nu a eradicat complet rezervorul de celule afectate de HIV, insa, probabil, a redus considerabil dezvoltarea sa si, astfel, a permis ca fetita sa nu ia medicamente mult timp”, a explicat Anthony Fauci, directorul Institutului național de alergii si boli infectioase.

La 11 luni de la nastere, o fetita pare sa se vindecat de HIV/SIDA

Un caz similar a fost sesizat si in California. O fetita nascuta cu HIV/SIDA a primit tratament inca din primele ore.

La 11 luni de la nastere, fetita nu mai prezinta urme ale infectiei. Cu toate acestea, medicii ii vor administra tratament pana la implinirea varstei de doi ani.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: