Un an de FormareMedicala.ro – Peste 40% dintre medicii de familie din Romania sunt informati de portalul de educatie medicala continua

22/03/2012

Un an de FormareMedicala.ro – Peste 40% dintre medicii de familie din Romania sunt informati de portalul de educatie medicala continua

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-an-de-formaremedicala-ro-peste-40-dintre-medicii-de-familie-din-romania-sunt-informati-de-portalul-de-educatie-medicala-continua/

Interviu cu Dr Cristian Surcel – Medic Primar Urolog, Asistent universitar UMF “Carol Davila”, Bucuresti, si Dr Daciana Toma, Medic de Familie, Formator, co-autori ai cursurilor Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea I si Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea II pentru medicii de familie.

Hiperplazia Benigna de Prostata este o problema de sanatate publica, care afecteaza un segment semnificativ din polulatia tarii. Pacientii, medicii de familie si medicii urologi au uneori pareri si abordari diferite, asa cum rezulta din investigtiile reporterilor TVR2, ducand la intarzierea tratarii corecte si acutizarea bolii. Un pas important in corectarea acestei situatii este parteneriatul dintre medicii de familie si medicii urologi realizat in proiectul FormareMedicala, parteneriat in care sunt invitati acum si pacientii sub semnul campaniei „Pretuiti sanatatea!”

FormareMedicala.ro este singurul portal e-learning dedicat medicilor de familie

FormareMedicala.ro este singurul portal e-learning dedicat medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei. La un an de la lansare, portalul FormareMedicala.ro are peste 5000 de membri, medici de familie din intreaga tara, dintre care peste 3000 s-au inregistrat pentru a urma cel putin unul dintre cursurile gratuite disponibile, iar mai mult de 2000 au sustinut deja examenul online, rata de promovabilitate fiind de peste 80%. In afara de Bucuresti, judetele cu cei mai multi medici de familie care participa la programele de educatie medicala continua disponibile pe www.formaremedicala.ro sunt Constanta, Iasi, Cluj si Mures.

Proiectul FormareMedicala.ro urmareste imbunatatirea serviciilor medicale oferite pacientilor prin cresterea competentelor profesionale ale medicilor de familie. Impactul cursurilor FormareMedicala.ro este major, acestea fiind unice in România: sunt dedicate medicilor de familie, prezinta materialele stiintifice in contextul activitatii de cabinet si au un grad de interactivitate ridicat care sustine procesul de invatare prin animatii, exercitii si studii de caz. Realizate in colaborare cu SNMF si Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, cursurile online gratuite oferite de FormareMedicala.ro sunt create de o echipa de peste 30 de medici de familie si experti din alte ramuri de specializare ale medicinei.

Ca urmare a succesului inregistrat in primul an de activitate, a fost deja planificata lansarea de noi cursuri de educatie medicala continua (EMC) destinate medicilor de familie ce trateaza subiecte de interes precum astmul, psoriazisul sau vaccinologia. Noile cursuri vor veni in completarea celor deja disponibile pe portal.

FormareMedicala.ro publica de asemenea interviuri, editoriale, articole educationale si stiri din domeniul medical realizate de echipa redactionala proprie menite sa tina medicii de familie la curent cu ultimele noutati si descoperiri, dar si sa le faciliteze comunicarea cu pacientii si informarea corespunzatoare a acestora.

De asemenea, FormareMedicala.ro a primit doua premii importante pentru comunitatea medicala, acestea rasplatind eforturile de pana acum: premiul de excelenta Medica Academica pentru Educatie Medicala Continua si premiul “Noutate medicala” la Gala Sanatatii.

Faptul ca peste 40% din numarul total de medici de familie din tara au ales deja sa se informeze online prin intermediul cursurilor si sectiunilor educationale ale FormareMedicala.ro reprezinta confirmarea calitatii deosebite a acestora si a interesului medicilor pentru acumularea de cunostinte medicale de actualitate.

Autor: Oana Bornaz

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: