UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca va forma asistenti medicali la Baia Mare

10/05/2023
UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca va forma asistenti medicali la Baia Mare

UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca va forma asistenti medicali la Baia Mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-iuliu-hatieganu-cluj-napoca-va-forma-asistenti-medicali-la-baia-mare/

Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca se dezvolta cu o noua extensie universitara in municipiul Baia Mare, in cadrul careia vor fi formati asistenti medicali generalisti.

In cadrul noii extensii universitare din Baia Mare, pregatirea studentilor va fi asigurata de cadrele didactice ale Facultatii de Medicina, precum si de cadre universitare asociate, profesionisti ai Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris”.

Astfel, tinerii care doresc sa urmeze o cariera in sanatate, vor avea acces la o pregatire de inalta calitate. Aceasta le va permite sa isi dezvolte abilitatile si cunostintele necesare si sa se formeze intr-o profesiune nobila si cu o foarte buna insertie pe piata muncii, cea de asistent medical.

„Initiativa de extindere a activitatii UMF „Iuliu Hatieganu” in Baia Mare demonstreaza implicarea universitatii in comunitate si in dezvoltarea regionala. Prin intermediul acestei noi extensii universitare, UMF „Iuliu Hatieganu” va contribui la formarea de asistenti medicali calificati, care sa raspunda cerintelor sistemului sanitar si sa imbunatateasca calitatea serviciilor medicale oferite pacientilor.”, transmite unitatea de invatamant, potrivit unui comunicat de presa.

„Acest demers este, in primul rand, o initiativa de responsabilitate sociala din partea universitatii noastre. Dorim sa venim in sprijinul tinerilor care aspira la o cariera in domeniul sanatatii, dar care, din diverse motive, nu pot studia la Cluj-Napoca sau in alt centru universitar din tara. Prin aceasta extensie pe care o vom deschide la Baia Mare, dorim sa furnizam servicii educationale de inalta calitate si sa le oferim celor interesati de profesiile medicale oportunitatea de a beneficia de expertiza noastra in formarea profesionistilor din sanatate. In plus, la Baia Mare exista o infrastructura spitaliceasca la standarde inalte si ne bucuram de o foarte buna colaborare cu autoritatile locale, Consiliul Judetean Maramures si Primaria Baia-Mare, care sprijina initiativa noastra”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Cererea de profesionisti ai sanatatii in spitalele din tara este in crestere constanta in ultimii ani, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica. In acest context, extinderea activitatii UMF „Iuliu Hatieganu” in Baia Mare, prin formarea de asistenti medicali, vine in intampinarea nevoilor actuale din sistemul de sanatate si va contribui la cresterea calitatii actului medical, in acest domeniu, in beneficiul pacientilor.

Conducerea UMF „Iuliu Hatieganu” are in vedere ca pe viitor sa ofere tinerilor din regiunea de nord-vest a tarii mai multe programe de studiu de 180 si 240 de credite, respectiv studii de licenta de 3 si 4 ani.

„Asistentii medicali joaca un rol esential in furnizarea de ingrijiri de sanatate. Acestia sunt profesionisti calificati care ofera asistenta medicala si ingrijire pacientilor, sub supravegherea medicilor. Asistentii medicali lucreaza intr-o varietate de medii, precum spitalele, clinicile, centrele de ingrijire a varstnicilor si centrele de sanatate, fiind membri indispensabili ai echipei medicale. Rolul asistentilor medicali este unul complex, care implica o gama larga de responsabilitati, cum ar fi monitorizarea starii de sanatate a pacientilor, administrarea medicamentelor si a tratamentelor prescrise, efectuarea procedurilor medicale si a testelor de diagnosticare, acordarea ingrijirilor de baza. In plus, asistentii medicali au si un rol important in comunicarea cu pacientii si familiile acestora, explicand procedurile medicale si tratamentele, furnizand informatii despre starea de sanatate a pacientilor si oferind consiliere si sprijin emotional.”, mai precizeaza UMF „Iuliu Hatieganu”.

In concluzie, rolul asistentilor medicali este esential pentru buna functionare a sistemului de sanatate, acestia contribuind la ingrijirea si tratamentul pacientilor si la asigurarea unei asistente medicale de calitate.

La sediul UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, a avut loc semnarea acordului de cooperare dintre universitatea clujeana, Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures.

Sursa foto: UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca

Etichete: umf „iuliu hatieganu cluj-napoca, formare asistenti medicali baia mare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: