UE va finaliza in curand contractul cu Pfizer/ BioNTech pentru achizitia vaccinului anti-Covid

10/11/2020

UE va finaliza in curand contractul cu Pfizer/ BioNTech pentru achizitia vaccinului anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ue-va-finaliza-in-curand-contractul-cu-pfizer-biontech-pentru-achizitia-vaccinului-anti-covid/

Uniunea Europeana va finaliza contractul cu companiile Pfizer si BioNTech, in urma unui acord provizoriu incheiat in septembrie, pentru a achizitiona pana la 300 milioane de doze din vaccinul pe care il dezvolta cele doua laboratoare, a anuntat Comisia Europeana, potrivit AFP.

Continut educational:

“Contractul cu Comisia va fi semnat in curand’, a afirmat comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides, salutand anuntul ‘incurajator’ al celor doua laboratoare, conform caruia vaccinul lor are o ‘eficacitate de peste 90%’ contra COVID-19, relateaza si Agerpres.

Si presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat ca acest contract va fi finalizat in curand pentru aa comanda pana la 300 milioane de doze.

Reamintim ca grupul farmaceutic Pfizer a anuntat ca vaccinul sau experimental, dezvoltat imoreuna cu compania BioNTech, are o eficienta de peste 90% in prevenirea maladiei Covid-19.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin covid pfizer,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: