Tumorile mamare pot fi tratate in ambulatoriu, in Romania

15/07/2011

Tumorile mamare pot fi tratate in ambulatoriu, in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tumorile-mamare-pot-fi-tratate-in-ambulatoriu-in-romania/

Explorarea si tratarea formatiunilor tumorale mamare pot fi efectuate in regim ambulatoriu, fara internare si fara anestezie generala. Acest lucru este pus la dispozitie de catre Medlife care ofera noua metoda de tratament numita Ecografia Interventionala a tumorilor mamare prin sistemul Encor-Senorx.

Tehnica consta in sectionarea si realizarea unui vacuum-aspiratie a tumorilor mamare. Acest lucru permite indepartarea partiala (biopsierea leziunilor mamare) sau totala a formatiunilor patologice mamare cu sau fara expresie clinica (leziuni palpabile sau nepalpabile, dar cu expresie ecografica).

Cum este realizata procedura?

Deosebirile fata de chirurgia deschisa care are loc in sala de operatie si care necesita realizarea unei incizii de cel putin doi centimetri, in acest caz incizia va fi mult mai mica si anume de 3-5 milimetri. Tratamentul nou ofera posibilitatea realizarii procedurii in cabinetul medical, cu anestezie locala si ghidaj ecografic .Un beneficiu pentru paciente este acela ca recuperarea este imediata, cicatricea interna si externa fiind minima. De asemenea, finalul propriu-zis al procedurii consta in plasarea unui reper ceramic la nivelul locului de excizie. Acest lucru este necesar in urmarirea ulterioara a pacientei, putand fi identificat ecografic, mamografic si prin rezonanta magnetica.

“Avand in vedere tendinta de crestere in ceea ce priveste incidenta cazurilor de cancer mamar, consideram ca prin lansarea acestei proceduri mai facem un pas in lupta cu aceasta ‘boala a secolului’ si aducem o serie de avantaje pacientilor. Astfel, fara ca sa mai fie nevoie de internare, fara a produce cicatrici externe sau in interiorul sanului, doar cu anestezie locala si sub ghidaj ecografic, putem explora si trata printr-o procedura minim invaziva tumorile mamare chiar in ambulatoriu intr-un timp scurt si eficienta sporita”, a declarat dr. Mihai Ciochinaru, director medical la MedLife.

Cancerul mamar, a doua cauza de mortalitate la femei

Statisticile arata ca a doua cauza de mortalitate la femei este cancerul mamar, dupa cancerul pulmonar. Cu alte cuvinte, la nivel mondial la fiecare 3 minute, undeva pe glob, o femeie este diagnosticata cu cancer de san (180.000 de cazuri noi pe an). Grav este insa ca 40.000 dintre aceste mor din cauza acestei maladii. De asemenea, potrivit datelor 30% dintre toate formele de cancer aparute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar; 1 din 8 femei risca sa dezvolte cancer de san. Totodata in Romania sunt diagnosticate cu cancer mamar anual 5.600 femei. Sub 10% dintre pacientele noi ajung sa fie diagnosticate intr-o faza incipienta, care asigura supravietuirea maxima.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: