Stiri medicale

Tumorile cerebrale, legate de parazitul Toxoplasma gondii

Data ultimei actualizari: 11/04/2013

O treime din populatie este purtatoare a parazitului Toxoplasma gondii, care poate produce schimbari de comportament ce pot varia de la depresii si modificari in viata sexuala la ganduri de sinucidere. Studii recente leaga parazitul de aparitia tumorilor cerebrale la om, informeaza evz.ro.

“Exista o asociere intre aceasta infectie si depresie si s-a ridicat posibilitatea ca din cauza infectiei unii oameni s-ar putea sinucide. […] In cazurile mai severe pot aparea tulburari de concentrare si memorie care alterneaza cu accese de furie”, sustine dr. Gabriel Diaconu, psihiatru la clinica “Sapiens Medical Center” din Bucuresti.

Parazitul schimba conformatia tesutului si poate da nastere unor crize epileptice.”Efectele acestor paraziti se resimt mai ales la nivel comportamental. De exemplu, cei care sufera de toxoplasmoza cronica sunt mai expusi la boli cronice, depresie si accidente de circulatie”, considera conf. dr. Carmen Cretu, specialist in boli parazitare la Clinica “Ecoparadiagnostic” din Bucuresti.

Sursa: www.paginamedicala.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.