Tulcea: Se cere sporuri mai mari pentru angajatii Spitalului Judetean de Urgenta

23/11/2016

Tulcea: Se cere sporuri mai mari pentru angajatii Spitalului Judetean de Urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tulcea-se-cere-sporuri-mai-mari-pentru-angajatii-spitalului-judetean-de-urgenta/

spital-interior-holConducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Tulcea spera ca noul Parlament sa aiba deschidere fata de problema angajatilor unitatii si sa le acorde sporul salarial de 20% pentru izolare, avand in vedere ca spitalul indeplineste conditiile pentru alocarea acestui stimulent financiar.

“Nu putem vorbi despre un spor de 100%, pentru ca ar insemna ca tot municipiul Tulcea sa fie in lista localitatilor care pot beneficia de acest stimulent, iar toate institutiile statului ar fi obligate sa acorde acest spor. Vorbim despre acordarea acestui spor de izolare de 20% pentru toti angajatii SJU. S-au facut demersurile necesare catre Parlament, Guvern prin intermediul Consiliului Judetean si al tuturor parlamentarilor tulceni. Nu s-a finalizat. Sper ca legislativul urmator sa gaseasca o deschidere pentru aceasta initiativa, fiindca mi se pare singura care poate salva SJU de la o sufocare lenta”, a declarat managerul general al SJU, Tudor Nastasescu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, printre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o unitate spitaliceasca pentru a avea dreptul sa acorde angajatilor un spor de 20% se afla, lipsa unei alte unitati spitalicesti pe o raza de 100 de kilometri, lipsa candidatilor la ultimele doua concursuri organizate de unitate pentru ocuparea unor posturi si deficitul de medici.

“Acum, deficitul de medici in unitate este de peste 50%. Avem 86 de medici, inclusiv cu cei care-si desfasoara activitatea la Unitatea de Primire Urgente si medicii stomatologi”, a mai spus Nastasescu.

Autoritatile din Tulcea au semnalat de multi ani deficitul de medici specialisti din judet si au incercat de nenumarate ori sa-i atraga oferindu-le mai multe facilitate, insa in zadar.

Si  in Dambovita lipsa de medici este o mare problema. Aici, medicii care ar trebui sa fie pensionari de multi ani, inca activeaza pentru ca nu are cine sa-i inlocuiasca.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: