Trei spitale militare redeschid sectoarele pentru tratarea pacientilor cu Covid-19

04/08/2022
Trei spitale militare redeschid sectoarele pentru tratarea pacientilor cu Covid-19

Trei spitale militare redeschid sectoarele pentru tratarea pacientilor cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trei-spitale-militare-redeschid-sectoarele-pentru-tratarea-pacientilor-cu-covid-19/

Potrivit Ministerului Apararii Nationale, trei spitale militare din tara redeschid sectoarele pentru tratarea pacientilor cu COVID-19.

La solicitarea Directiei de Sanatate Publica (DSP) a judetului Sibiu, Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” va redeschide joi, 4 august, sectorul pentru tratarea pacientilor infectati cu virusul SARS-CoV-2, avand la dispozitie cinci paturi.

De asemenea, Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis, din data de 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul COVID-19 cu cinci paturi, care in prezent sunt ocupate in totalitate.

Totodata, la solicitarea prefecturii si a DSP Timis, Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” din Timisoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare si Tratament (SMMIT) Timisoara din data de 22 iulie, numarul de pacienti internati crescand progresiv pana la 19 pacienti internati in prezent, transmite MApN.

“Avand in vedere cresterea numarului de infectari cu virusul SARS-CoV-2 la nivel national, Directia medicala a MApN a dispus unitatilor sanitare din subordine verificarea capabilitatilor de suport COVID-19, pentru a permite reoperationalizarea prompta a acestora, in termen de maximum 72 ore de la solicitare si obtinerea autorizatiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autoritatilor locale si centrale de limitare a raspandirii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.”, precizeaza Ministerul intr-un comunicat de presa.

Etichete: spitale militare, tratarea pacientilor cu Covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: