Trei spitale din Capitala au fost incluse intr-un studiu OMS privind schemele de tratament pentru Covid-19

05/06/2020
Trei spitale din Capitala au fost incluse intr-un studiu OMS privind schemele de tratament pentru Covid-19

Trei spitale din Capitala au fost incluse intr-un studiu OMS privind schemele de tratament pentru Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trei-spitale-din-capitala-incluse-intr-un-studiu-oms-privind-schemele-de-tratament-pentru-covid-19/

Trei mari spitale din Capitala au fost incluse intr-un studiu derulat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in peste 40 de tari.

Este vorba de Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ (SUUMC), Institutul National de Boli Infectioase ‘Matei Bals’ si Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din Bucuresti. Acestea participa la studiu clinic ‘Solidarity’, care consta in aplicarea, pentru comparatie, a patru scheme terapeutice utilizate pana in prezent, scheme care s-au dovedit sigure si eficiente in cazul celor mai multi pacienti diagnosticati cu boala Covid-19.

Potrivit unui comunical transmis de Spitalul Militar, criteriile de includere sau excludere a pacientilor in cazul acestui program tin de varsta, patologii asociate si comorbiditati.

“Scopul studiului este de a identifica, in cel mai scurt timp posibil, cel mai bun raspuns al subiectilor la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel incat sa poata fi implementat, la nivel international, in tratamentul specific al acestei patologii. Trebuie precizat faptul ca proiectul respecta toate standardele in ceea ce priveste etica si siguranta pacientului, in sensul ca toti subiectii isi vor da consimtamantul pentru includerea in acest studiu, in deplina cunostinta de cauza, dupa explicarea tuturor etapelor spitalicesti ce urmeaza a fi parcurse”, se precizeaza in comunicatul mentionat.

Etichete: spitalul militar bucuresti, institutul matei bals, spitalul victor babes bucuresti, studiu oms, tratament covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: